Sätt en personlig prägel på dina inbjudningskort

TIPS. Ett egendesignat inbjudnings­kort vittnar om att du lägger ner tid och omtanke på dina nära och kära.
Kombinera personen som ska få kortets intressen med vad det är för evenemang och låt sedan fantasin flöda. De tipsen ger scrapbookutövaren Catarina Öhlund. Scrapbooking är ett fenomen som har slagit rejält och i dag är nätet fullt av bloggar skrivna av allt från nybörjare till proffsutövare. Men det behöver inte vara så invecklat. Catarina Öhlund har pysslat med scrapbooking i sex år och hon tycker att man kan börja med sådant som man har hemma.
– Det som behövs är ett lite tjockare papper som man kan använda som grund, sedan tycker jag att charmen med scrapbooking är att använda sig av det man har hemifrån; en servett, gamla smycken eller spets och band fungerar utmärkt.
– För dem som behöver lite inspiration till att komma i gång så finns det nybörjarkit att köpa på exempelvis Clas Ohlson eller Rusta. I dem brukar det finnas tjockare enfärgat papper, mönstersax, något verktyg och lite mönstrat papper, och det är absolut inte något som är av dålig kvalitet– tvärtom, konstaterar hon. Catarina berättar att det finns tre typer av scrapbooking – album, kort och alter. I gruppen alter ingår i princip allting som inte är album eller kort.
– Det som är så fint med scrapbooking är att alla kan samlas och pyssla tillsammans, vare sig man är nybörjare eller har hållit på i femton år. På samma sätt spelar det ingen roll i vilken ålder du är eller vilken yrkeskategori du tillhör.
■ Men vad räknas till scrapbooking?
Om jag gör ett kort själv hemma, utan att använda några avancerade dekorationer, scrapbookar jag då?
– Det tycker jag absolut att du gör. Jag tror att själva uttrycket ”scrapbooking” kanske kan skrämma folk litegrand, men egentligen så är det bara ett amerikanskt ord för att pyssla. Och ska man översätta ordet det direkt så betyder det ju faktiskt att man sätter ihop sidor av överblivet materiel, avslutar Catarina Öhlund.
 

Publicerad 13 May 2013 23:20

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag