Hot stone massage

Hot stone massage

Massage ger kroppen nytt liv

Massage har välgörande effekt på både kropp och själ – vilken massagetyp är du?
FÖRUTOM Ikea, köttbullar, smörgåsbord och kocken bland mupparna är Sverige känt för vår klassiska massage – eller Swedish mas- sage som resten av världen kallar den. Och det är kanske inte så överraskande att vår kärlek till spa och mas- sage är så djupt grundad, med vår långa tradition av kallbad och friskvård. Fira semestern med en massage, och känn hur kroppen får nytt liv. Vilken massage är rätt för dig?
Svensk massage, eller klassisk massage, är välkänd över stora delar av världen. Det var den svenske gym- nastikpedagogen Pehr Henrik Ling som utveck- lade massageformen som ett system för massage och muskeltöjningar i slutet av 1700-talet.
Med tekniken pressas och tänjs muskler och bindväv så att blodcirkulationen i musklerna stimuleras och musklerna blir starkare och smidigare. Massagen används både i friskvårdande syfte och för rehabiliterande behandling av specifika skador och besvär i muskler och leder. En klas- sisk massage passar de flesta. 
Som akupressur påverkar Tui Na flödet av energi i kroppen, genom att hålla och trycka på specifika punkter. Den som vill slappna av och njuta under sin massage gör bäst i att välja en annan behandling, men den som vill ha en riktig omgång kommer släta bassaltstenar. Massa- gen ökar blod- och lymfcirkulationen samt stimulerar cellförnyelsen. Den är djupt avslappnande, stressminskande, renande och ger ny kraft och energi.
Mardana är en djupvävnadsmassage som utförs med varm sesamolja, speciellt utformad för att passa klientens dosha, kroppstyp. Varm olja går ner i vävnader och frigör gifter som transporteras ut ur kroppen på naturlig väg. Massagen är en njutbar helkroppsmassage som till skillnad från klassisk massage inkluderar även fötter, mage, ansikte och huvudmassage.
Den uråldriga indiska ayurvedaläran handlar om att optimera och balansera sin hälsa utifrån vilken kroppstyp man har. Massagen är ett av de medel som används i traditionella ayurvedabehandlingar. ¦ 

Publicerad 02 July 2013 23:02