En skiss över hur det är tänkt att det Familjens hus ska se ut. Foto: Sydark Konstruera AB

En skiss över hur det är tänkt att det Familjens hus ska se ut. Foto: Sydark Konstruera AB

Klartecken för Thysells nya planer

Av
Livia Bergvall

ANDERSLÖV. Samhällsbyggnadsnämnden har nu gett klartecken till att starta arbetet för att kunna bygga om Thysells i Anderslöv till bland annat ett Familjens hus och nya bostäder.
I höstas skrev vi om att Roland Thysell tillsammans med arkitekten Peter Lingstrand från Sydark Konstruera AB tagit fram en plan för att förändra kvarteret i Anderslöv där den forna möbelaffären ligger. Nu har samhällsbyggnadsnämnden sagt ja till planerna och arbetet med att planera hur allt ska gå till kan starta.
– Tanken är att det ska bli en samlingspunkt i Anderslöv. Planeringen till allt detta kan man nu sätta igång att förbereda och vi är väldigt tacksamma över att vi fått stöd för projektet, säger Roland Thysell.
Tanken är att det i den forna möbelaffären ska finnas öppen förskola, vårdcentral, apotek, någon frisör, café och möjligtvis även ett bibliotek. I byggnaden ska det även byggas ett äldreboende och på tomten intill kommer lagerlokalerna att rivas för att ge plats för 25 bostadshus och 150 lägenheter. Och om allt går som planerat kan bygget påbörjas någon gång under nästa år.
– Det är ett stort projekt. Diskussioner löper parallellt och jag har möten varje vecka så det är svårt att säga, men om allt går som det ska kan man ta det första spadtaget någon gång under hösten 2017, säger Roland Thysell.

Publicerad 08 February 2016 15:42