Elinor Åkerman är en av de prisade ungdomsledarna. Här tränar hon tillsammans med Gabriel Norman. Foto: Livia Bergvall

Elinor Åkerman är en av de prisade ungdomsledarna. Här tränar hon tillsammans med Gabriel Norman. Foto: Livia Bergvall

Elinors ledarinsatser på isen prisas

Av
Livia Bergvall

TRELLEBORG. ?Fyra idrottsledare i Trelleborg belönas nu med stipendier på 10 000 kronor vardera. Elinor Åkerman är en av de prisade ledarna.
Sparbanksstiftelserna Skåne och Öresund belönar fyra ungdomsledare i Trelleborg. Syftet med stipendierna är att uppmuntra de skånska idrottsledarna. 19-åriga Elinor Åkerman, från Trelleborgs Konståkningsklubb är en av de fyra prisade ledarna från Trelleborg.
– Det känns verkligen jättekul, jag blev så glad när jag fick reda på det, berättar hon.

Elinor Åkerman? tränar själv konståkning runt sex dagar i veckan och utöver det är hon även tränare till nybörjarna flera gånger i veckan.
– De är tre år och uppåt. Det händer mycket under terminens gång i den åldern och det är verkligen kul att följa utvecklingen.
”Det är kul att följa utvecklingen”
När hon? inte tränar själv eller tränar andra är hon även domare vid konståkningstävlingar. Det blir med andra ord en hel del  tid i ishallen.
– Jag tycker att det är roligt, annars hade jag aldrig orkat.
Nu tränas det för fullt inför årets isshow som går av stapeln den 29 april. Elinor Åkerman kommer då att vara Mary Poppins på isen.
– Det är en mix av musikaler på isen.
Av stipendiesumman ?får idrottsledaren 7 000 kronor och 3 000 kronor går till föreningen. För Elinor Åkerman, som snart tar studenten, kommer pengarna välbehövligt.
– Jag ska antingen plugga vidare eller arbeta som au pair i USA så pengarna kommer att användas till att finansiera det.
Idrottsledarna kommer att tilldelas stipendierna i samband med en galakväll den 19 maj i Lund.

Prisade ledare

?Sparbanksstiftelserna Skåne och Öresund belönar fyra idrottsledare i Trelleborg med ett stipendium på vardera 10 000 kronor. Vinnarna är:
Elinor Åkerman, ?Trelleborgs Konståkningsklubb
Sebastian Green, ?BK Starke
Marcel Bergstrand, ?Palmstaden
Paul Malmgren, ?Trellebo??rgs ?Judo

Publicerad 25 April 2016 07:00