Molly Pettersson Hammar är en av artisterna som kommer att uppträda på festivalen. Foto: Pressbild

Molly Pettersson Hammar är en av artisterna som kommer att uppträda på festivalen. Foto: Pressbild

Palmfestivalen ska bli sommarens höjdpunkt

Av
Livia Bergvall

TRELLEBORG. Till sommaren går den 41:a Palmfestivalen av stapeln och precis som tidigare år hoppas arrangörerna på att den ska bli sommarens absoluta höjdpunkt.
Under tisdagen presenterades programmet för årets Palmfestival som förutom de traditionsenliga knallarna och karusellerna även bjuder en uppsjö av underhållning. Ett av festivalens stora dragplåster är artisten Molly Pettersson Hammar som uppträder på lördagen. Nytt för i år är även att det blir 70-talsdisco i festivaltältet.
– Ett av våra stora dragplåster är ett disco med 70-talstema som en tribute för att festivalen funnits i 41 år. Vi kände att vi ville testa något nytt,  berättar festivalarrangören Lasse Svensson, som tillsammans med Mia Melander är festivalgeneral.
I övrigt bygger årets festival på förbättringar av fjolårets succéer.
– På Barnfestivalen i Stadsparken kommer vi tillsammans med Sparbanksstiftelsen att satsa på att lyfta klassisk kultur, som konst, drejning, tryck och litteratur. Där kommer barn upp till 12 år med hjälp av lokala konstnärer att få se hur de klassiska konstformerna fungerar.
En annan succé från fjolåret var trelleborgarnas version av tv-programmet ”Så ska det låta”, som de döpt till ”Så kan det låta Trelleborg!”.
– I år har vi ett schlagerlag med Shirley Clamp och hennes parhäst Petra Granås och det klassiska laget består av tenoren Joachim Bäckström och My Johansson.
Palmfestivalen, som startade som en marknad, lockar i dag runt 100 000 besökare.
– Det började som en marknad och är nu en festival med underhållning. Det är kul att se hur alla sluter upp inför denna folkfest. Palmfestivalen är en riktig hemvändarhelg, där man träffar folk man knappt sett på ett år, säger Lasse Svensson.
Nedan kan ni se festivalprogrammet i helhet!
 
Torsdag 25 augusti
17:00 Axels Tivoli öppnar - Stortorget & Gymnasiet
18:30 Kick off - Palm i Bygget. En helkväll med stand up av Thomas Järvheden, och ”Showtime ” står för show och dans  - Festivaltältet
 
Fredag 26 augusti
Marknaden öppnar.
Axels Tivoli
Öppen Scen. Separat program kommer under sommaren – Stadsparksscenen
15:00 PalmFredag med Generalerna, Anton Nilsson och  Goodmankvartetten med ABF-Kören. Festivaltältet. Fri Entré
20:00 Jukeboxers - Festivaltältet. Entré från kl 19:00
21:00 Perikles - Festivaltältet
 
Lördagen den 27 augusti
Marknad och Axels Tivoli
10:00 Trelleborgsloppet - Östervångsstadion & Stadsparken
11:00-17:00 BarnFestivalen - Stadsparken. Entré 60kr
12:00-16:00 BarnKulturFestival . Testa på exempelvis Akvarellmålning, grafiskt tryck och dreja. Med stöd av Sparbanksstiftelsen Skåne. Stadsparken. Fri Entré
13:00 Söderslätts Musikkår marscherar -  avgång Gamla Torg
14:00 Sing a long barnallsång på Stadsparksscenen med Söderslättsmusikkår under ledning av Michael Nordberg. Allsångsledare Magdalena Mononen Persson. Fri Entré
15:00 Så kan det låta Trelleborg! Musiktävling med lagledarna och pianisterna Angelica Alm och Anna Persson. Schalgerlaget med schlagerstjärnan Shirley Clamp och hennes parhäst sen många år, Petra Granås. Klassiska laget från Trelleborg består av tenoren Joachim Bäckström och My Johansson - Festivaltältet. Fri entré. Förbokad mat ger garanterad sittplats.
20:00-01:00 PalmFestivalen tribute to 1976 - DJ Laila -  Festivaltältet. Entré från kl 19:00
20:00 Molly Pettersson Hammar – Stadsparksscenen. Fri entré

Publicerad 07 June 2016 14:56