Jättefartyg med kunglig touch till Trelleborg

"Det betyder förstås jättemycket för oss"

Av
Gustav Persson

TRELLEBORG. I sommar får Trelleborg ett mäktigt besök med kunglig touch. Den 10 juli lägger MS Artania med 1200 passagerare till i hamnen.
– Det betyder förstås jättemycket för oss, säger Ditte Fagerlund, VD, Visit Trelleborg.
Till sommaren får Trelleborg ett mäktigt besök. Den 19 juli lägger MS Artania, med sin kungliga historia, till i hamnen. Kryssningsfartyget är 231 meter långt och rymmer omkring 1200 passagerare. När fartyget sjösattes 1984 hette det Royal Princess och det var prinsessan Diana som kastade den klassiska champagneflaskan mot fartygets skrov.
– Det var förstås väldigt positivt att få veta att fartyget skulle komma. Redan förra året fick vi lite försiktiga förfrågningar från andra rederier så vi hade hunnit börja planera lite. Vilket var bra eftersom det här kom med ganska så kort varsel, säger Ditte Fagerlund, VD, Visit Trelleborg.
Ett fartyg som lägger till med 1200 passagerare smakar förstås mumma för staden.
– Det är jättemånga, absolut. Sen är det så att de har sitt program och sina utflykter. Men vi hoppas att så många som möjligt vill besöka vår stad och vår kommun när de är här.
Vad kommer ni locka med?
– Vi försöker locka med det som är unikt för oss. Här i staden har vi ju Trelleborgen och vårt vikingaarv. Det vet vi att turister brukar vara väldigt intresserade av.
Det är första gången ett rederi av den här typen kommer till Trelleborg. Och besöket kanske inte bara blir en upplevelse för turisterna på båten.
– Jag kan inte svara på exakt var den kommer att ligga men som trelleborgare kommer man kunna se fartyget.
Efter besökt i Trelleborg reser fartyget vidare till Kiel.  

Publicerad 18 April 2017 05:00

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag