Ny rockfestival i Trelleborg – rejält ös väntas i Stadsparken

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Hårdrock, rock `n´ roll och punkrock. Den som beger sig till Stadsparken den 3 juni kan förvänta sig ett rejält ös. Då arrangeras nämligen musikfestivalen Rockkalaset.
Bakom evenemanget står Rickard Harletun. Syftet med festivalen, som arrangeras i samband med Trelleborgskalaset, är att visa upp musiken för Trelleborgarna och för turister, berättar han.
– Det fanns en musikfestival för några år sedan, Way out South, där till största del lokala band fick en möjlighet att träffas och spela under en dag. Sen dog det ut av sig själv, ingen drog i det, säger han.
Rickard Harletun är själv musiker och har många kontakter inom musiken både lokalt och på andra håll i landet. På Facebook ställde han frågan om det skulle finnas intresse att arrangera en helt ideell musikdag i Trelleborg.
– Fem, sex band hörde av sig till mig och var intresserade. Så jag kontaktade Robban Larsson som är ljudtekniker på kulturförvaltningen. Han tyckte det var en bra idé och jag fick äran att driva saken framåt med hjälp av Trelleborgs kommun, säger Rickard Harletun.
Han har också fått hjälp av många privatpersoner med allt från säkerhet till städning av parken efteråt. Flera lokala företag sponsrar också festivalen.
– Vi har bland annat fått hjälp med mat till artisterna och med tält och staket runt området där artisterna ska vara. Alla har slutit upp på ett fantastiskt sätt, det gör att man är otroligt stolt över att hålla i detta.
Elva band kommer att spela under dagen, både lokala och från andra delar av Sverige. Ett av banden, Ban Bianca, reser hela vägen från Stockholm för att spela på festivalen.
– Vi har en lineup av riktigt duktiga musiker som ställer sin tid till förfogande. Nu hoppas jag bara att vädret kommer att vara på vår sida, säger Rickhard Harletun.
Chansen är stor att festivalen kommer bli ett återkommande inslag i Trelleborg, avslöjar han.
– Tas den emot på ett positivt sätt så finns det ingenting som säger att vi inte kan jobba vidare med den på något sätt.
Rockkalaset pågår från klockan 14.45 fram till midnatt lördagen den 3 juni. Inträdet är gratis.

Suicide by Tigers är ett av elva band som spelar under Rockkalaset. pressfoto: björn wahlström

Suicide by Tigers är ett av elva band som spelar under Rockkalaset. pressfoto: björn wahlström

Ban Bianca. pressfoto: Jakke Röntynen

Ban Bianca. pressfoto: Jakke Röntynen

DE SPELAR

Elva band står på scenen under dagen: Basement Junk, Lock n´ Load. Lone Star Band, Boneyard, Deadly Devoted, KKPA, Southern Band, Frank, Rockkanonen, Ban Bianca och Suicide by Tigers.

Publicerad 04 May 2017 11:35

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag