Kulturen vet inga gränser under barnkalas på Parken

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Skrotorkester, sagoverkstad, cirkusskola och teater. Under Barnkulturkalaset nästa söndag bjuds det på en hel uppsjö av evenemang.

Tanken med kalaset är att visa upp olika typer av kultur, berättar Magnus Christmar från Piggsvinsteatern som arrangerar kalaset med stöd av Trelleborgs kommun. Alla är välkomna men målgruppen är barn mellan fyra och tio år.
Under dagen kommer det bland annat att genomföras en tandemläsning. En saga läses på svenska och arabiska samtidigt. Först en rad på det ena språket och sen samma rad på det andra språket.
– Vi vill visa att kulturen går över alla gränser. Vi har vår kultur i Sverige och i andra länder har de sin men tillsammans har vi också en kultur ihop. Vi är ett mångkulturellt land på många vis och det vill vi att det ska fortsätta att vara, säger Magnus Christmar.
Flera andra evenemang under dagen genomförs också delvis på andra språk. Bland annat ska teatergruppen Uusi teatteri framföra en föreställning som mixar svenska och finländska.
Amelie Nörgaard, känd från SVT Barnkalaset kommer att inviga kalaset.
– Det var en chansning. Vi ringde och frågade och hon sa ja med en gång, säger Magnus Christmar.
Barnkulturkalaset äger rum inne på Parken i Trelleborg. Blir vädret fint kan vissa evenemang ske utomhus. Detta är första gången Piggsvinsteatern arrangerar ett kulturkalas för barn. Magnus Christmar hoppas det kan bli en återkommande händelse.
– Vi vet ju inte hur det kommer att gå. Men vi håller tummarna för att det kommer mycket folk. Jag tror Trelleborg behöver bli en ännu mer levande kulturell stad.
Kalaset äger rum söndagen den 4 juni mellan klockan 10 och 18. Entrén kostar 70 kronor per person. Det går också att köpa familjebiljett för 250 kronor. Biljetterna köps i entrén.

Publicerad 22 May 2017 09:57

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag