Matcharenor ska prydas med palmer

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Trelleborgs kommun ger ett stöd på totalt 300 000 kronor till elitklubbarna Trelleborgs FF, Trelleborg Pirates och Pingvin Rugby Club. I utbyte vill man bland annat kunna pryda arenorna med palmer.

Trelleborgs FF får 150 000 kronor och Trelleborg Pirates och Pingvin Rugby Club 75 000 kronor vardera.
I utbyte vill Trelleborgs kommun kunna marknadsföra sig i samband med matcher. Ett av kraven är att kommunen ska kunna pryda klubbarnas matcharenor med palmer på lämpliga ställen i syfte att exponera arenan och staden i TV som palmernas stad.
– Det vore trevligt eftersom vi är mycket förknippade med palmerna och det ska vi fortsätta att exploatera, säger Torbjörn Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande.
Trelleborgs kommun ska också vara med i speakertexten som hälsar publik och bortalag välkomna. Kommunens logotyp ska också finnas med i samtliga matchprogram som produceras av föreningarna.
Klubbarna ska också anordna aktiviteter riktade till skolelever, samt personer inom äldreomsorgen och LSS vid flera matchtillfällen. För Trelleborgs FF handlar det om sex matchtillfällen och för Trelleborg Pirates och Pingvin Rugby Club är det två tillfällen som gäller.

Publicerad 22 May 2017 09:59

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag