Flera skåningar med i truppen inför EM i Georgien

"Sen man var liten har man alltid velat spela ett EM"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Flera skåningar fanns med när den första U19 truppen igår togs ut inför sommarens EM. Precis som tidigare landskamper var Marko Johansson en av dem.
– Det är alltid kul. Sen man var liten har man alltid velat spela ett EM.
Igår tog förbundskapten Claes Eriksson ute 25 spelare inför sommarens U19-EM i Georgien. I den truppen finns flera spelare med spelare med skånska klubbadress: Kalle Joelsson, Charlie Weberg, Max Svensson (Helsingborgs IF), Dennis Hadzikadunic, Anton Kralj, Samuel Adrian, Mattias Svanberg (Malmö FF) och Marko Johansson (utlånad från MFF till Trelleborgs FF).
De spelarna samlas på måndag och tränar sedan tillsammans till torsdag. Efter det ska truppen bantas ner till 18 spelare.
– Det känns bra och det är alltid kul att få vara med. Vi är en väldigt bra grupp där alla är med varandra och ingen är utanför, säger Johansson.
Redan i mars säkrade Sverige EM-platsen efter att man vunnit en grupp med Italien, Belgien och Irland.
– Inför sista matchen var vi tvungna att vinna över Italien samtidigt som Belgien behövde tappa poäng. Vi var glada över vår vinst och sen när vi fick veta att Belgien förlorat blev vi ännu gladare.
Det är första gången Sverige är med i U19-EM vilket förstås gör det hela ännu mer speciellt.
– Sen man var liten har man alltid velat spela ett EM. Vi lyckades inte som U17 och det var svårt när bara ettan från gruppen går vidare. Men vi lyckades.
Hur mycket har du tänkt på EM sedan dess?
– Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det. Jag har fokuserat på TFF. Men det är klart att nu när det börjar närma sig har man tänkt lite på det. Sen kommer det bli mer nu när vi samlas.
Målvakten som är utlånad från Malmö FF till TFF har haft en bra vår i superettan där han växt fram till lagets förstemålvakt.
– Ja, det har gått ganska hyfsat. Mitt mål var att jag skulle spela och när jag fick chansen tyckte jag att jag tog den bra. Jag har fått spela och visa att jag klarar av den här nivån.
Den 2 juli spelare Sverige EM-premiär mot Tjeckien. Sen väntar Georgien och Portugal i gruppen.

Publicerad 31 May 2017 13:47

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag