Lugna puckar i Vikings – truppbygget nästan klart

"Det känns bra"

Av
Gustav Persson

HOCKEY. Det är högsäsong för hockeyklubbarnas sportchefer som bygger sina trupper inför hösten. Men i Trelleborg Vikings kan man sitta lugnt i båten.
– Jag gillar att göra allt färdigt och klart tidigt, säger sportchef Robin Mårtensson.
I hockeysverige byggs det trupper för fullt. Det är en stressig tid på året för klubbarnas sportchefer. Men Robin Mårtensson i Trelleborg Vikings känner sig relativt lugn. Han var nämligen precis som ifjol tidigt långt fram med sitt bygge.
– Jag gillar att göra allt färdigt och klart tidigt. Sen om vi skulle få in en spetsspelare i augusti är det förstås inte fel. Men om man har det mesta klart innan vi går på is minskar pressen. Går man på is med 20 spelare klara istället för 10 så betyder det mycket.
Så här långt har klubben förlängt med en rad spelare och fler är på gång. Enligt Mårtensson är man överens med alla spelare som man velat ha kvar.
– Det känns bra, framför allt att vår förstakedja kommer att vara intakt. Det är jättepositivt.
Letar ni någon förstärkning utifrån?
– Jag är jättenöjd med hur det var ifjol men vi fick inte riktigt ihop gruppen. Nu har vi varit i stort sett helt färdiga sedan april. Vi kan bygga på ett helt annat sätt i år samtidigt som det finns en stor revanschlust. Så vi är inte jätteaktiva men det är klart att om vi får in en spetsspelare så är det bra.
Vad säger ni annars om förra säsongen?
– Vi är så klart inte nöjda. Vi hade helt andra förväntningar. Det var också mycket press utifrån där många pratade upp oss. Internt har vi sagt att vi ska jobba långsiktigt, vi håller på att bygga om både senior- och juniorverksamheten. Men att vi inte kom till slutkval var en missräkning och det är ingen nöjd med.
Spelarna har redan hunnit träna tillsammans i drygt två månader och snart är det dags för sommaruppehåll. Innan säsongen drar igång till hösten ska man också hinna med två träningsläger.
– Det är inte helt bestämt än men vi ska sätta oss ner och planera det snart. Antagligen blir det ett träningsläger utomlands och ett i Trelleborg.

Publicerad 08 June 2017 15:59

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag