Stjärnor hänger på muséet

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Natalie Portman, Alicia Vikander, Bill Skarsgård och Pharrell Williams. Det är bara några av alla stjärnor som finns porträtterade i Trelleborgs museums utställning Sätt att Se.

Bilderna är tagna av mode- och porträttfotografen Johan Sandberg som har rötter i Hässleholm men som nu har sin bas i Paris.
Genom utställningen på Trelleborgs museum visar han för första gången sina porträtt i Sverige på några av världens största stjärnor.
Några av bilderna är tagna speciellt för utställningen. Som till exempel porträtten av Jan Troell, Bill Skarsgård och Noomi Rapace.
Annika Börjesson, konstintendent på Trelleborgs museum, tror inte bara det är stjärnorna som kommer att locka besökare till utställningen.
– Framför allt så är det de fantastiska bilderna som lockar. Det är jättefina porträtt och även okända människor finns med, säger hon och fortsätter:
– Porträtt är något av det svåraste att fotografera och är dessutom något som ligger i tiden i den bildvärld vi lever i med selfies, Facebook och Instagram. Johan visar hur man kan få fram karaktärer, former och skuggor och det kan vara jätteinspirerande tror jag.
Utställningen innehåller ett trettiotal bilder och visas fram till den 27 augusti. Trelleborgs museum har öppet tisdag till söndag klockan 12 till 16 hela sommaren.

Publicerad 08 June 2017 11:52

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag