Sålde knark på postorder – döms till 10 års fängelse

SÖDERSLÄTT. 10 års fängelse och nästan två miljoner kronor i skadestånd. Det blir straffet för de två bröder som under flera års tid sålt narkotika till tusentals svenskar via ett väl utarbetat postordersystem.

Enligt domen drev de båda bröderna företaget som ett postorderföretag där den yngre av dem skötte hemsidan från Thailand och den äldre skötte lagret och utskicken från sin bostad på Söderslätt.

En stor del av försäljningen ska ha skett via Darknet, som är en dold krypterad del av internet.

– Vi fick nys om det efter att FBI beslagtagit backup-serverar med bland annat mejlkonversationer mellan de misstänkta. När de lämnade över materialet till svensk polis inledde vi våra spaningar, berättade åklagare Anna Palmqvist för Lokaltidningen inför rättegången.

Spaningen mot de två bröderna inleddes under våren 2016 och i slutet av april beslutade förundersökningsledaren att anhålla den äldre brodern som då häktades. Den yngre brodern anhälls i sin frånvaro och häktades i slutet av sommaren samma år.

Under spaningarna dokumenterades den äldre brodern när han rörde sig mellan den misstänkta knarkgömman och hemmet och även när han åkte runt till olika postlådor i området med försändelser.

När mannen greps hittade man hela tre hekto amfetamin, 60 gram kokain och drygt en halv liter fentanyl i hans hem. Nergrävt i närheten av bostaden hittade polisen ytterligare nästan tre och ett halvt kilo amfetamin.

– Att sälja heroin och fentanyl, om är så starkt beroendeframkallande, till anonyma är oerhört hänsynslöst. De vet ju inte vem som är i andra änden. Det kan vara barn eller på annat vis sköra människor som inte kan hantera det, sa Mattias Sigfridsson, ansvarig för spaningarna, inför rättegången.

Bröderna ska ha på begått brotten under flera år och tillskansat sig närmare fyra miljoner kronor på sina affärer mellan. Utifrån detta döms de nu förutom till långa fängelsestraff att betala två miljoner kronor till staten.

Publicerad 01 July 2017 08:30

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag