Premier League:

Nathalie klipper fotbollsklassiker

TRELLEBORG. I samband med Premier League-premiären öppnar Nathalie Björnqvist upp frisörsalongen för de som vill förklara sin kärlek till landet som är känt för dåligt väder, öl och fotboll. George Bests lugg är klassisk men frisören tror, trots det, att få kommer vilja ha stilen.

– Det finns ett stort fotbollsintresse i Trelleborg, säger frisören Nathalie Björnqvist som själv dock har lagt skorna på hyllan.

Trelleborgarna gillar att spela på Stryktipset, faktiskt bland de städer i Sverige där det spelas mest, därför anordnar Svenska Spel "Premier haircuts" under lördagens premiäromgång. 

Det finns fem olika frisyrer att välja mellan, vissa mer moderna än andra ska sägas. Att till exempel se ut som George Best är kanske lite väl otidsenligt.

– Jag kan inte säga att jag klipper så många killar i den luggen. Den är inte helt vanlig. 

På lördag från klockan 10 till 15 tar Nathalie Björnqvist emot på sin salong Hårstudion i Trelleborg och klippningen är kostnadsfri och i mån av plats.

The Pob är självklart en version av Poshs (Spice Girls-legendaren, Victoria Beckham) skarpa frissa, kort där bak och långt fram. En mer nutida frisyr är The Pog som för tankarna till en nuvarande mittfältsgigant i den röda delen av Manchester. 

Vill du se ut som en yngre Leighton Baines eller Noel Gallagher är The Mod något för dig. Frisören själv föredrar något enklare. 

– Personligen gillar jag den lite kortare "The Lad". Det är lite mer stilrent.

Men Nathalie Björnqvist är dock inte helt ovan vid att klippa fotbollsfrisyrer.  

– Många unga killar som kommer in har med sig en bild på sina fotbollsspelare och vill ha samma frisyr. 

Vilka är populärast?

– Ja, det är väl mest Ronaldo (den yngre, reds.anm). Har man lite längre hår, då är det såklart Zlatan, säger Nathalie Björnqvist.

Publicerad 11 August 2017 06:00

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag