Så ska havspromenaden vid Västra piren utvecklas

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Under sommaren har Trelleborgs kommun samlat in synpunkter från medborgarna för att få hjälp med att utveckla havspromenaden vid Västra piren.

En stor lekplats med båt- och vattentema, badplats samt cykelställ och bänkar är några av förslagen som har kommit in till Trelleborgs kommun. Flera av dem kommer bli verklighet redan i år.

– Bänkar, cykelställ och soptunnor är beställda och skulle egentligen redan vara på plats. De är något försenade men är på gång, säger Charlotte Hägg Reader, delprojektledare för Sjöstaden.

När det gäller förslagen om en lekplats och en badplats är det något som Trelleborgs kommun tar med sig i områdets fortsatta utveckling.

– Man kan tänka sig att vi satsar på lekplats ett år och på badplats ett annat år. Steg för steg bygger vi mot Sjöstaden och tanken är trelleborgarna ska kunna nyttja den här platsen under tiden, säger Charlotte Hägg Reader och fortsätter:

– Ett annat förslag som har kommit är att vi ska göra så att även korta personer ska kunna titta ut från utsiktsplatsen. Det tar vi också med oss.

Under sommaren har dekaler som visar vägen till den 17 meter höga utsiktsplatsen vid Västra piren satts upp på flera platser i staden. Enligt Charlotte Hägg-Reader har dekalerna gjort att folk har hittat dit.

– Det har varit folk på cyklar och barnfamiljer. Ett vårdboende var där med de boende i rullstolar. Det känns som att folk har fått upp ögonen för att det finns en havspromenad i Trelleborg, säger hon.

Trelleborgs hamn har också bjudit in medborgarna till en namngivningstävling för utsiktsplatsen. Den 11 september ska en vinnare koras.

Varför bjuder ni in medborgarna att tycka till?

– Detta är trelleborgarnas stad. Man kan inte bara tänka på hur det ska se ut om 30 år, dessa generationer som lever här och nu ska också kunna ha kontakt med havet och rekreationsytor.

Publicerad 29 August 2017 06:00

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag