Fartfylld sommar för Tindra och Tim

Av
John Nordh

John Nordh

SKEGRIE. Tim och Tindra Christensen kan vara Europas snabbaste syskonpar. Under deras första tävlingssäsong har de skördat framgångar på dragracingbanorna.

Tim, 12 år, tävlar i junior dragbike på sin motorcykel som accelererar från 0 till 148 kilometer i timmen och storasyster Tindra, 14, tävlar i junior dragracing med en bil som accelererar från 0 till 138 kilometer i timmen.

De höga hastigheterna är inget som skrämmer syskonparet från Skegrie. Tvärtom.

– Jag älskar farten och vill bara köra snabbare hela tiden, säger Tim Christensen.

– Jag gillar att man är så fokuserad när man kör. Det gäller att vara koncentrerad i de hastigheterna, fortsätter Tindra Christensen.

Säsongen som gick var deras första. Familjen har kört runt i hela Sverige och även i Norge för att delta i tävlingar. Malmö, Piteå, Tierp och Skellefteå är bara några av alla stopp som har gjorts. Tim har vunnit European Dragracing Series (EDRS) och Tindra har kommit tvåa i SM. Dessutom leder hon EDRS inför sista deltävlingen som körs på Gardemoen i Norge den 15 till 17 september.

Sporten kräver mycket tid men det är det värt, tycker familjen.

– Det är en kul upplevelse. Inte bara att få se Tindra och Tim köra, utan även att få se hur fantastiskt fint Sverige är, säger mamma Lotta Christensen.

Ingen i familjen trodde att det skulle gå så bra som det har gjort med tanke på att Tim och Tindra var nykomlingar på banorna.

– Det är helt otroligt att de har varit så duktiga, säger pappa Kennet Christensen.

Intresset för dragracing och fart har funnits i familjen länge. Kennet har själv tävlat och var även delaktig i att Malmö Raceway blev byggd. Tindra och Tims ?intresse för sporten väcktes när de följde med pappa till banan. Det är inte bara farten som är tjusningen tycker syskonen. Sammanhållningen på banorna är stor.

– Jag har lärt känna många nya kompisar från hela Sverige och även från Norge, säger Tindra.

Det har blivit många mil i husbilen i sommar för familjen Christensen. Tindra (i röda dragstern) kan numera titulera sig SM-tvåa och Tim (på dragbiken) EM-etta. Mamma Lotta och pappa Kennet är imponerade över sina barns framgångar. foto: john nordh

Det har blivit många mil i husbilen i sommar för familjen Christensen. Tindra (i röda dragstern) kan numera titulera sig SM-tvåa och Tim (på dragbiken) EM-etta. Mamma Lotta och pappa Kennet är imponerade över sina barns framgångar. foto: john nordh

Publicerad 31 August 2017 12:36

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag