Riffet vill sprida bluesmusiken på Söderslätt

Av
John Nordh

John Nordh

SÖDERSLÄTT. Musikföreningen Riffet i Trelleborg gör en satsning på att sprida bluesmusiken till byarna på Söderslätt. Nu arbetar man med att hitta potentiella spelplatser.

Uppstarten för projektet, som kommer att pågå under ett år, sker på Smygehus havsbad lördagen den 30 september. Då kommer Bo Wilson Band, Southern Band och Svante Sjöblom spela.

Tanken är sedan att arrangera återkommande evenemang ute i byarna på Söderslätt. Det finns också planer på att arrangera något inne i Trelleborg. Men fokus kommer alltså främst att ligga på byarna.

– Vi vill göra de mindre orterna mer synliga, säger Peter Frank, styrelseledamot i Riffet.

Storleken på evenemangen kommer att anpassas efter storleken på spelstället och orten. Planen är att få större bluesartister att spela, men även lokala förmågor kommer att ges utrymme.

Planer för Gylle och Anderslöv finns redan men inget är ännu spikat. Föreningen söker nu efter fler potentiella spelplatser och samarbeten.

– Vi vill gärna samarbeta med föreningar ute på slätten, säger Rickard Harletun som sitter i Riffets arbetsgrupp.

Varför vill ni sprida just bluesmusiken?

– Hur man än vrider och vänder på de olika genrerna så grundar sig en hel del av musiken i någon form av blues. Bluesmusiken har ett brett spektrum och vi vill visa upp bluesens många olika stilar.

UPPSTARTEN

Evenemanget på Smygehus havsbad pågår mellan klockan 19 och 23 lördagen den 30 september. Insläpp från klockan 18. Biljetten kostar 375 kronor för buffé och musik. Enbart musik 120 kronor. Palmbussen kör från Stortorget klockan 17.30 med stopp på Dalabadet och Gislövs läge. Den går tillbaka igen cirka klockan 23.15. Mer information finns på www.riffet.com.

Publicerad 06 September 2017 16:23

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag