Äventyrligt på KL 7 under hösten

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Temat för årets andra säsong av KL 7 på Trelleborgs bibliotek är äventyr. Publiken får bland annat höra spionberättelser och dramatiska reseskildringar.

Det första föredraget ges torsdagen den 21 september. Då berättar Andreas Norman, aktuell med thrillern ”De otrogna”, om sina erfarenheter från arbetet på Utrikesdepartementet. Föredraget handlar bland annat om hur diplomater och spioner arbetar.

Hösten fortsätter sedan med ytterligare tre föredrag innan säsongen avslutas med ”I Afrikas grepp” den 11 december. Då berättar Linda och Sven Zetterlund om sina resor i Afrika.

KL 7-föredragen brukar vara välbesökta. Nu har biblioteket möjlighet att ta in ännu fler besökare. I somras blev nämligen den nya scenen klar.

– Nu har vi en fast scen på biblioteket och i och med det får vi plats med fler stolar. Nu kan vi ta in 140 personer. Ytan har utökats med 25 procent, säger Veronica Berggren, biträdande bibliotekschef i Trelleborg.

Biljetterna kostar 100 kronor och kan förbokas genom att skicka ett mejl till arrangemang.bibliotek@trelleborg.se. Det går också att köpa biljetter i dörren.

FÖREDRAGEN

Torsdag 21 september: Diplomater och spioners arbete med Andreas Norman.
Tisdag 3 oktober: Vegaexpeditionen med Hans Almqvist.
Måndag 30 oktober: Jorden runt med Stefan Rohdin och Elinor Medhammar.
Måndag 20 november: Sjöman, legionär, legosoldat med Roland Strandberg.
Måndag 11 december: I Afrikas grepp med Linda och Sven Zetterlund.
Alla föredrag börjar klockan 19.

Publicerad 07 September 2017 06:00

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag