Åter dags att lätta på gasen

Flera hundra mopedister väntas till Mopperun

Ö.GREVIE/SÖDERSLÄTT. Det har skruvats och fixats i många garage under året. Den 16 september strålar veteranmopedentusiaster från när och fjärran samman i Mopperun nr 18.

Det som började för 18 år sedan med ett 50-tal veteranmopedentusiaster har vuxit till ett välkänt arrangemang och ett måste för flera hundra mopedåkare varje år. Deltagarna kommer numera från långt upp norr i Sverige till ner i Tyskland.

– Vi har ett gäng som kommer hela vägen från Leipzig som tar mopederna i skåpbil till Travemünde och kör sedan dem hit från Trelleborg, berättar Gunnar Jalling, East Grevie Supers, mopedföreningen i Östra Grevie som arrangerar Mopperun.

Alla som har en moped som är 25 år eller äldre är välkomna att delta.

– Vi tar fortfarande bara en tjuga för att vara med och de pengarna går till priser och sådant, det här är helt ideellt, säger Gunnar Jalling som är en av dem som varit med från starten.

Tanken med Mopperun är också att just mopeden är ett fordon som ger stor körglädje och gemenskap utan att kosta så mycket.

– Det är också stor blanding människor som kommer hit och kör, berättar Gunnar Jalling som naturligtvis också är både glad och hedrad över att Mopperun har fått så stor spridning och har satt Östra Grevie på kartan.

Sist startade 693 mopeder.

– Vi får väl se hur många det blir i år.

Publicerad 07 September 2017 12:00

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag