Krönika:

”Skapa en bättre mediebild av våra förorter”

Av
Shamm Salih

17 år Medlem i SSU

Rinkeby. Svensk-kurdisk debattör

DEBATT. Jag är medveten om de problem som sker här inte minst i Stockholm och Malmö.  Men att enbart dra alla oss boenden över en kant och stämpla oss som kriminella är fel, varför tas de aldrig upp om de resterande 99 procenten av oss som vill skapa ett bättre och tryggare samhälle?

I dagsläget ser man att media påverkar samhället jättemycket. De skrivs väldigt mycket om Stenkastning, avlossade skott, bilar i brand och plundrade affärer. Men aldrig om de goda gärningarna som finns här i våra hemtrakter?

Vi boende som bor i de Stockholm och Malmö får även uppleva en hel del goda gärningarna men de inget som varken media eller samhället vill se eller höras om.

Så fort något negativt inträffar här i våra hemtrakter, då är media på plats och rapporterar om det. Men så fort något positivt inträffar väljer media att stoppa huvudet i sandlådan. Jag är trött på det här och Jag tänker inte sitta tyst och låta massmedia diktera den verklighet som jag ser. Stockholm brinner inte varje dag och det är inte skottlossning i Malmö varje dag heller.

Det handlar inte om att förneka att det finns en problematik här, utan det handlar om att öppna ögonen, hjärnan och hjärtat för ett bredare perspektiv.

Det är dags nu och jag uppmanar både media och alliansen att delta i att förändra den svartmålade mediebilden som finns om våra förorter.

Media, ni är välkomna hit till våra förorter också de dagar de inte brinner några bilar. Jag lovar att ni kommer möta människor som är som ni. De finns en förort bortom fördomarna om att tillvaron här helt präglas av brott och gangsters.

Här finns fantastiska människor som tar hand om varandra som i en stor familj. Men det är inget som medierna vill ta upp, inget som samhället vill se.

Jag kräver att media skriver mer om de positiva krafterna som finns i våra hemtrakter och tar oss som en del utav samhället.

Publicerad 09 September 2017 09:00

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag