Trelleborg klättrar i företagsranking

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Trelleborgs kommun tar ett rejält kliv uppåt i Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimatet i landet. Trelleborg klättrade hela 67 placeringar jämfört med förra årets ranking.

2016 hamnade Trelleborg på plats 237 av Sveriges 290 kommuner. I år landar man på plats 170. Endast Bromölla kommun lyckades med en större klättring bland kommunerna i Skåne och sett till hela landet, var Trelleborgs resultat den sjunde största förbättringen.

Ulf Bingsgård, näringslivschef i Trelleborgs kommun, tror att det förbättrade resultatet beror på att kommunen har valt att lägga mer fokus på näringslivsfrågorna.

– Vi har arbetat med att ta fram en näringslivspolicy . Vi har även genomfört träffar i olika branscher och lyssnar mer på vad företagen behöver för att utveckla sina verksamheter, säger han.

Även om kommunen är nöjd med att ha klättrat i rankingen så slutar inte arbetet nu, försäkrar Ulf Bingsgård.

– Nej, vi kommer självklart fortsätta vårt utvecklingsarbete så att vi kommer ännu högre upp. Vi vill ligga på en tvåsiffrig placering, minst.

Bland annat vill man satsa på en företagslots. Ambitionen är att komma igång med den innan året är slut, berättar Ulf Bingsgård.

– I samband med att man vill nyetablera ett företag kan man ta kontakt med företagslotsen och få hjälp med olika frågor istället för att själv tvingas ta reda var man ska använda sig för att få svar, säger han.

Bäst företagsklimat i Skåne enligt Svenskt Näringslivs ranking har Kävlinge. Bäst i Sverige är Solna kommun. Längst ner på listan ligger Pajala kommun.

Publicerad 27 September 2017 16:12

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag