Dags att tycka till om Övre

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Arbetet med att utveckla Övre pågår för fullt. Nu bjuder Trelleborgs kommun in trelleborgarna och myndigheter att tycka till om planprogrammet.

Utvecklingen av Övre har pågått sedan navet för kollektivtrafiken i Trelleborg flyttades därifrån till Centralstationen.

Planprogrammet, som nu är ute på samråd, innebär flera förändringar för Övre och platserna runt det tidigare busstorget. Bland annat föreslås det att Stadsparken utvidgas åt norr, att en förskola byggs i anslutning till Generationsparken samt att parkeringarna i området i huvudsak samlas i två parkeringshus som ska byggas.

Enligt Fredrik Magnusson, planarkitekt på Trelleborgs kommun, är målsättningen att framtidens Övre ska hjälpa till att binda samman staden. Bland annat med hjälp av att området får en ny kvartersstruktur med gator och hus.

– Det är ett stort område med massor av möjligheter och eftersom Trelleborgs kommun äger de största delarna av området så blir det lättare att ta ett helhetsgrepp, säger Fredrik Magnusson.

Samrådsperioden för planprogrammet pågår fram till den 6 november och kommunen hoppas få in många synpunkter.

– Övre är en plats som alla som bor i Trelleborg har en relation till, så det är många som kommer påverkas av planerna på ett eller annat vis, säger Fredrik Magnusson.

Publicerad 11 October 2017 10:06

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag