Lovis följer drömmen och öppnar egen blomsterbutik

Av
John Nordh

John Nordh

TRELLEBORG. Lovis Holmgren har länge drömt om att öppna en egen blomsteraffär. Nu är drömmen nära. Den 1 november slår hon upp portarna för Hantverksblomman.

Affären blir den första verksamheten som 21-åringen från Smygehamn startar. Lovis Holmgren är både förväntansfull och lite nervös.

– Lite pirrigt är det ju så klart. Man vet ju aldrig hur det kommer att gå men det känns som att det kommer att gå jättebra, säger hon.

Lovis Holmgren har ”alltid vetat att hon ville bli florist” som hon uttrycker det. Hon gick floristutbildning på gymnasiet och sedan dess har hon jobbat på flera olika ställen, bland annat i Australien.

Där växtre drömmen om att starta eget ännu mer.

– Nu börjar det kännas verkligt. Innan har det mest varit en fantasi och en dröm. Men nu när lokalen börjar komma i ordning och leveranserna börjat komma in så känns det att det är på riktigt, säger Lovis Holmgren.

Hon kommer att lägga fokus på snittblommor och buketter. Lovis hämtar inspiration från sin tid i Australien.

– Där är det mer maffiga och större buketter. I Sverige ska vi alltid vara så himla försiktiga.

Vad kommer bli den största utmaningen med att driva eget?

– Det är nog att få hit trelleborgarna. När de väl vet att vi finns så är det nog inga problem men det gäller att få dem att hitta hit.

Vad är tjusningen med blommor?

– Jag tycker det är helt fantastiskt att få jobba med ett levande material. Blommor är också något som följer oss från födseln till döden som man brukar säga. Man har blommor till dop, begravningar, bröllop och andra fester.

Hantverksblomman kommer att ligga på Nygatan i en av Valens lokaler.

Lovis Holmgren. foto: privat

Lovis Holmgren. foto: privat

Publicerad 12 October 2017 09:52

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag