Stort antal hemlösa katter i Anderslöv

ANDERSLÖV. De förvildade och förvillade katterna blir bara fler och fler i Anderslöv. Monica Lindh och Frida Nilsson är ute dagligen för att försöka fånga in så många som möjligt. Men de behöver hjälp.

- Jag skulle tro att de är mellan 50 och 100 katter, det är svårt att vara helt säker. En del stannar bara ett tag, säger Monica Lindh som har tagit initiativ till facebookgruppen ”Anderslövs utekatter” tillsammans med Frida Nilsson.

– Det är samma problem varje höst. Människor som tröttnat på sina katter och slänger ut dem efter sommaren och ladugårdskatter som inte är kastrerade,  dyker upp och stryker runt. Det blir ungar och så blir de bara fler och fler, säger Monica Lindh och understryker att det inte finns vilda katter i Sverige.

Att vara ?hemlös och utan mat är alltså inte någon naturlig miljö för dem.

– Det blir snart kallt och det är hemskt att se hur de lider. Förra året fanns det katter med förfrysningsskador på tassar och öron, berättar Frida Nilsson.

Hon och Monica Lindh? sätter upp infångningsfällor för att försöka få in katterna, se och köra dem till veterinär för att kastrera dem och se om det finns en märkning och sedan hitta ett hem.

Monica Lindh ?lägger också ut mat vid ett par ställen.

– Vi får visst  stöd från förvildade Katten Öresund, men det räcker inte långt. Tanken med facebook-gruppen var att fler skulle engagera sig konkret, men så har det tyvärr inte blivit, säger Monica Lindh.

Publicerad 09 November 2017 09:50

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag