Julklappsinsamling pågår

HÖLLVIKEN. För fjärde året i rad samarbetar Höllvikens församling med Toppengallerian runt en julklappsinsamling till kvinnojourerna i Malmö och Trelleborg.

– Paketen samlas in till de kvinnor och barn som flytt för sitt och sina barns liv till en plats som kan erbjuda trygghet och vila. Här glömmer man för en stund och firar jul tillsammans. Behöver jag tillägga hur mycket julklapparna betyder som kommer från vänliga människor, säger Gunnel Nilsson, verksamhetschef på Kvinnojouren Söderslätt i ett pressmeddelande.

Insamlingen startade den 28 november och varar fram till den 10 december. Alla som vill bidra är välkomna att lämna sina nya, inslagna julklappar i lekrummet på Biotorget, Toppengallerian. Gåvan ska vara märkt med kvinna eller pojke eller flicka samt ungefärlig ålder på barnen och ungdomarna.

– Gensvaret har varit fantastiskt de tre tidigare åren och vi hoppas givetvis på stor givmildhet även i år från näsetborna. Tack vare insamlingen kan vi bidra med lite julstämning på kvinnojourerna och det känns oerhört bra, säger Jessica Gylleneiden, centrumledare på Toppengallerian.

Publicerad 05 December 2017 00:00