"Storm på lugna gatan" blir årets julkalender i TV

Spännande juläventyr om livet på landet

SVERIGE. Knappt har julen kastats ut innan det är dags för SVT att presentera 2018 års julkalender.

I år byts spännande rymdäventyr mot varulvsgropar, julpyntstölder och baklängesord, när storstadsfamiljen Storm ska lära sig allt om livet på landet.

I rollerna ser vi bland andra Cecilia Forss, Henrik Johansson, Johan Rheborg och Lena Philipsson. Regisserar gör Emma Bucht.

”Storm på lugna gatan” handlar om familjen Storms flytt från storstan till landet och det lilla samhället Järnkroken.

Tanken är att mamma Sanna ska hitta tid att skriva på sin nya bok medan pappa Thord fortsätter med sin karriär som lärare. I familjen ingår även barnen Leo och Vilja.

För att lära känna sina nya grannar och folket i byn, bestämmer sig familjen för att delta i Järnkrokens årliga julkamp. För att ha en chans att vinna måste de få de minst sagt olika grannarna på Lugna gatan att samarbeta, vilket visar sig vara en utmaning.

"Det blir inte helt enkelt att föra samman teknikfreakfamiljen Strong och yogafamiljen Miller-Karlsson-Blomberg, som tror mer på tofu än wifi. Samtidigt börjar det ske märkliga stölder i byn och någon försöker sabotera julkampen", berättar SVT i ett pressutskick.

Barnen får ett mysterium på halsen som tar dem med på en spännande bergochdalbaneresa hela vägen fram till jul. kommer de lyckas lösa mysteriet? Och kommer familjen Storm att ta hem vinsten i julkampen på självaste julafton?

Inspelningen påbörjas inom kort och premiär blir som vanligt den 1 december.

Publicerad 15 January 2018 11:42

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag