Nytt politiskt parti ställer upp i kommunvalet

SÖDERSLÄTT

. Det nya politiska partiet Medborgerlig samling ställer upp i kommunvalen i Vellinge, Svedala och Trelleborg i höst.

Partiet bildades för drygt två år sedan när det parti som kallades för Borgerlig framtid gick i graven. Medborgerlig samling ställer upp i både riksdagsval och i flera landstingsval. Nyligen bildades en lokalförening på Söderslätt.

– Vi vill driva en verklighetsgrundad politik med mer sans och mindre sensation, säger Fredrik Körner, ordförande för lokalavdelningen Söderslätt.

Partiet beskriver sin politik som liberalkonservativ.

– Vi har en konservativ syn på samhället och kultur, men en liberal syn på ekonomi.

Fredrik Körner var tidigare medlem i Moderaterna men efter decemberöverenskommelsen gick han ur.

– Demokratin sätts ur spel hela tiden, på olika sätt. Decemberöverenskommelsen gjorde att att jag fick nog och ville starta något nytt.

Till kommunvalen på Söderslätt finns det flera kandidater. Sten Ivarsson och Mons Krabbe ställer upp i Vellinge, Christian Lundmark i Svedala, och i Trelleborg ställer förutom Fredrik Körner själv, även Dejan Milivojevic upp.

Om ni skulle få mandat i de olika kommunerna, vilken hade varit den viktigaste frågan att börja jobba med?

– Vi skulle fokusera på kärnverksamheterna. Vi vill driva en politik som inte ägnar sig åt visioner utan har en verklighetsförankring och en transperans. Sedan är det ju klart att alla tre kommuner är väldigt olika, så där finns det ju olika saker att ta ställning till.

Medborgerlig samling har jämförts med Sverigedemokraterna, varför tror du att den kopplingen har gjorts?

– Jag vet inte. Vi står för en mer restriktiv politik när det gäller invandring och migration liksom Sverigedemokraterna, men annars finns det inga likheter. Vår grundinställning är dock att vi vill samarbeta med alla demokratiskt valda partier.

Publicerad 16 March 2018 10:35