Nytt nätverk ska minska plasten i den skånska naturen

"Vi hoppas att många ansluter sig"

SKÅNE. Länsstyrelsen Skåne och ytterligare sju aktörer har startat nätverket ”Tänk om plast”. Målet är att minska förekomsten av plast i den skånska naturen.

​– Det görs redan mycket på olika håll i Skåne för att minska utsläppen av plast. Genom att starta nätverket vill vi ta ett samlat grepp och länka samma olika aktörer. Då kan vi få en helhetsbild av behovet och en samlad effekt av insatserna, säger länsstyrelsens projektledare Johanna Ragnarsson i ett pressmeddelande.

Utöver länsstyrelsen ingår Kristianstad kommun, Lunds universitets Hållbarhetsforum och forskningsprogrammet STEPS, Marint centrum i Simrishamn, Marint kunskapscenter i Malmö, Sweden Water Research och VA SYD i nätverket.

Såväl företag, kommuner, föreningar och privata initiativtagare som avfallhanterare, restauranger och idrottsklubbar är välkomna att ansluta sig till nätverket.

– Vi hoppas att många ansluter sig. Vi kommer att genomföra flera seminarier och workshoppar. I nätverket vill vi arbeta med att sprida kunskaper mellan olika medlemmar och sektorer. Nätverket ska sedan kunna fungera som en plattform för framtida åtgärdsprojekt, säger Ann-Marie Camper på Marint centrum i Simrishamn.

Publicerad 11 April 2018 05:30