E22 öppnad för trafik – två dagar tidigare än väntat

Befarat trafikkaos uteblev

LUND. Bygget av en ny bro över E22 genom Lund har gått över förväntan. Motorvägen öppnade för trafik igen redan klockan 20 på tisdagskvällen – två dagar tidigare än beräknat.

Många befarade kaos när det blev känt att motorvägen förbi Lund skulle stängas av i två veckor och trafiken ledas om på mindre vägar. Henrik Andersson, produktionschef på byggbolaget Skanska, är nöjd med facit i hand.

– Trafiken har flutit på utan några större problem under avstängningen. Många verkar ha valt andra vägar eller rest med kollektivtrafik, säger Henrik Andersson, produktionschef för Spårväg Lund C – ESS Skanska Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Bygget är ett led i Lunds nya spårväg, som ska passera över E22. Bron är betydligt bredare än sin föregångare för att klara av dubbla spår, körfält samt gång- och cykelbanor.

Egentligen skulle motorvägen öppnats för trafik igen först på torsdagskvällen.

– Vi har gjort allt vi har kunnat för att påskynda arbetet och orsaka så lite besvär som möjligt. Nu är vi mycket glada över att kunna öppna vägen tidigare.

Busshållplats Lund Norra fortsätter att vara stängd till den 21 maj, då även gång- och cykelvägen under E22 öppnas igen. Brunnshög V kvarstår som ersättningshållplats för Skånesxprressen 1 och regionbuss 169.

Publicerad 17 April 2018 17:13

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag