Winqvist om derbyt:

"Pressen ligger helt på MFF"

SKÅNEDERBY

. Han har saknat matcherna med extra krydda. De bataljer som kanske gör att spelarna lägger i en extra växel. Vi snackar slaget om Skåne. För första gången på sju år möts TFF och MFF i en seriematch. Nu kryper dagen som Patrick Winqvist längtat efter allt närmare.

Av
Andreas Holm

– Matcherna mot MFF har man gått och sett fram emot. Som tränare och spelare kan du inte få en bättre motivation att få gå ut och ta poäng mot Malmö, säger TFF-tränaren Winqvist, som förväntar sig en riktig fest på Vångavallen den 13 maj.

Det ligger mycket i potten. Förutom tre poäng även en stor dos prestige. Matchen ligger bra till också tycker Patrick Winqvist. Dels har MFF fått en del tuffa matcher på vägen och dels kan en TFF-seger ge rejält med tändvätska de sista omgångarna före sommarens VM-uppehåll.

– Att rubba Malmö FF är aldrig enkelt. Samtidigt har de haft en tuff vecka och det kan gynna oss. Pressen ligger helt på MFF, många förväntar sig resultat medan vi har inget att förlora.

"Har verkligen saknat de stora matcherna."

Redan förra säsongen fick Trelleborgs FF ett par tuffa matcher mot Helsingborgs IF (en förlust och ett kryss) och då märkte Patrick Winqvist att klubben verkade ha saknat de stora Skånederbyna med den extra kryddan med publikfest och härligt tryck inför och under matcherna. Men att möta Malmö FF känns ändå snäppet tyngre tycker den förre MFF-tränaren.

– Man har verkligen saknat de stora matcherna mot just MFF. Det har alltid varit en härlig atmosfär och charm kring klubbarnas matcher och har blivit ett möte mellan "lillebror" och "storebror".

Många av Trelleborgsspelarna bor i Malmö och har anknytning till MFF. En rad spelare har fostrats i klubben för att som seniorer ta steget till TFF.

– Ett helt naturligt steg. Vi bygger vårt lag kring lokala spelare och då är det inget förvånande att många före detta MFF-spelare som kommer hit. Även fast det väntar en tuff match där båda lagen gör allt för att vinna har vi väldigt goda relationer med MFF. Men det vore ju inte fel att sätta Malmö på plats…

Publicerad 10 May 2018 08:00