Ultralopp startar i Albäcksskogen i Trelleborg

"Det roligaste loppet någonsin"

TRELLEBORG. På lördag är det dags för den andra upplagan av Backyard Ultra Sydkusten, BUS. Banan är 6,7 kilometer lång och påbörjas varje heltimme. Löparna väljer själv vilken taktik de ska ha, antingen springa lite fortare med lång vila innan nästa varv får påbörjas eller springa i lugnare tempo med kortare vila.

Av
Maja Bergqvist

Irene Kaspersson bor i Bösarp utanför Trelleborg och är en av dem som anmält sig till årets lopp som äger rum den 7 juli. Hon sprang även i fjol, tillsammans med familjemedlemmar i Team Kaspersson. Då hann hon springa fem varv innan vilan inför nästa varv blev för kort. I år hoppas hon hinna sju varv, så att det blir totalt en marathondistans.

– Det var det roligaste loppet någonsin. Alla kan springa utifrån sina egna förutsättningar. Petra och Marcus Ekenstierna gör ett fantastiskt jobb som arrangörer. De hejade på och peppade alla, oavsett om man var elitlöpare eller motionär. Deras energi var på topp.

Alla kan springa utifrån sina egna förutsättningar

Irene Kaspersson är 54 år. Hon har alltid gillat att springa och spelade fotboll som ung. Det längsta hon sprungit innan BUS ifjol var halvmaror. Nu har hon fått mersmak på längre lopp.

– Jag har anmält mig till mitt första marathon, i Helsingborg.

Inför loppet på lördag har hon anmält sig till Swedens Runners träningsgrupp, som tränar tillsammans i Trelleborg en gång i veckan. Hon uppskattar den sociala gemenskapen. Förutom det springer hon två löppass per vecka på egen hand, mellan 12 – 15 kilometer.

Hur har du förberett dig mentalt inför loppet?

– Jag har ett riktigt tjockt pannben. Jag är mentalt stark. Det har aldrig hänt att jag gett upp. Kroppen är kanske inte så stark längre, men det mentala har jag med mig och det har jag haft nytta av vid flera tillfällen i livet.

Backyard Ultra Sydkusten, BUS.

Loppet startar lördag 7 juli klockan 10, vid fotbollsplanen i Albäcksskogen i utkanten av Trelleborg. Varje heltimme startar ett nytt varv, vid startstället, tills siste deltagare antingen bryter eller inte hinner påbörja ett nytt varv inom en timme.

Publicerad 04 July 2018 00:00