Besvikelse i Trelleborg. Isak Jönsson och Lasse Nielsen deppar efter 0-1 mot Östersund och det står klart att laget nästa år åter igen spelar i Superettan.

Besvikelse i Trelleborg. Isak Jönsson och Lasse Nielsen deppar efter 0-1 mot Östersund och det står klart att laget nästa år åter igen spelar i Superettan. Foto: Ritzau Scanpix/Andreas Hillergren

TFF åker ur allsvenskan – får kritik från förre spelaren

Fick bara ett år: "Många spelare ger inte hundra procent"

TRELLEBORG. Sejouren i allsvenskan blev kortvarig för Trelleborgs FF. Efter måndagens förlust mot Östersunds FK står det klart att TFF trillar ur allsvenskan.

Av
Andreas Holm

Efter fem minuter på Vångavallen krossades hoppet om att gripa ett sista halmstrå för en chans att klara sig kvar. Dino Islamovic, som sköt upp TFF i allsvenskans finrum förra året, sänkte sitt gamla lag efter ett straffmål. Efter matchen riktade han skarp kritik mot sitt gamla lag.

– TFF har inte ersatt med nya (spelare) och inga andra har steppat upp. När man kommer upp från superettan måste man visa mer karaktär. Det är viktigt med inställningen, många spelare ger inte hundra procent, säger Dino Islamovic, till Kvällsposten.

Nu återstår en match innan årets serie rundas av. För tabelljumbon TFF, som hoppats på möjligheten att kvala sig kvar, blir bortamatchen mot Brommapojkarna betydelselös. Men än ger inte laget upp.

– Vi har en fight kvar, vi ska åka till Stockholm. Då gäller det att vi gör vårt yttersta för att påverka resultatet med den äran. Se till så att vi spelar på ett sätt så vi kan ta med oss en vinst in i vinteruppehållet. Så att vi kan starta upp nästa säsong och bygga nytt. Och göra allt för att Trelleborgs FF ska spela fler allsvenska säsonger, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist i en intervju på klubbens hemsida.

Publicerad 06 November 2018 08:41