En ung kvinna ska ha lockat mannen till Malmö. I en park blev han överfallen och rånad på en dyrbar guldklocka.

En ung kvinna ska ha lockat mannen till Malmö. I en park blev han överfallen och rånad på en dyrbar guldklocka. Foto: Polisen

Trodde han var på dejt – rånades på guldklocka

21-åring lurades in i park och överfölls

MALMÖ. Mannen blev lurad till Slottsparken till vad han trodde var en dejt. I stället överfölls han och rånades på en dyrbar märkesklocka. Nu åtalas fyra personer, två män och två kvinnor, av Malmö tingsrätt.

Av
Andreas Holm

Det var i somras som den 21-årige mannen fick kontakt med en 18-årig kvinna från Malmöområdet. Efter att de chattat ett tag lockade kvinnan ner mannen till Malmö. Han tog sig ner till Skåne från Göteborg den 31 augusti, de möttes upp vid Malmö centralstation och tog en promenad till Slottsparken och satte sig för att prata på en parkbänk.

Vad mannen inte visste var att 18-åringen höll kontakt med en jämnårig tjejkompis som i sin tur meddelade två män, en 24- och en 21-åring från Trelleborg, som tog sig till parken i västra Malmö. 21-åringen överföll mannen bakifrån, tog stryptag och utdelade flera knytnävsslag i ansiktet.

– Tjejerna stack så fort killarna kom. Först blev jag chockad. Kände sedan hur jag blev uppsvullen i hela ansiktet, säger offret i förhör.

21-åringen uppger i förhör att flera andra män ska varit med under attacken. I tumultet ska hans dyrbara Armaniklocka till ett värde om 5 000 kronor stulits. Mannen berättar även att han är bekant med 21-åringen sedan tidigare och att de haft en mindre dispyt.

Enligt åtalet var det 21-åringen som fick sin kompis, den 18-åriga kvinnan, att ta kontakt med mannen.

I en rad sms har polisen följt hur kvinnan haft kontakt med sin väninna, som sedan hört av sig till den äldre av männen i sällskapet, 24-åringen.

"Men kom så ni kommer bakifrån oss och ni framifrån, för då kommer han se er. Han har guldklockan på sig, haha", skrev kvinnan till 24-åringen i ett sms.

Efter att offret berättat om 21-åringen för polisen genomfördes en husrannsakan i hans bostad. Vid ett badrumsfönster hittades guldklockan. Först påstod sig mannen ha fått klockan av en vän, som han inte ville namnge. I senare förhör erkänner han misshandel men inte rån.

– Jag hade för avsikt att skrämma honom lite. Hade inte avsikt att råna honom men det eskalerade i stundens hetta, säger den misstänkte 21-åringen i förhör.

Nu åtalas den två 18-åriga kvinnorna och männen för rån. "De har haft en gemensam brottsplan för vilkens utförande samtligas agerande varit nödvändigt", skriver åklagaren i sin stämningsansökan till tingsrätten.

Publicerad 29 November 2018 07:00