I Melodifestivalens första deltävling tävlar High15. Amie Parfitt, från Lilla Beddinge, längst till höger på bilden.

I Melodifestivalens första deltävling tävlar High15. Amie Parfitt, från Lilla Beddinge, längst till höger på bilden. Foto: Per Kristiansen

High15: Skippa all drama och ha kul i stället

LILLA BEDDINGE/GÖTEBORG.

De är bara 15 och 16 år gamla men redan rutinerade artister. I kväll deltar High15 i Melodifestivalen, med en låt om att skippa all drama på nätet.

Av
Ida Eriksson

De sattes ihop som grupp på en artistutbildning och det visade sig bli en "perfect match", både röstmässigt och personlighetsmässigt.

– Vi har verkligen jättekul ihop, vi har exakt samma humor, säger Amie Parfitt.

Bandmedlemmarna har kommit varandra väldigt nära, men rent geografiskt är de långt ifrån varandra. Amie Parfitt bor i Lilla Beddinge, Alva Lindgren i Sundsvall, Tiana Salmon i Stockholm och Lleucu Young i Finland. Därför har det blivit mycket resande på helgerna för Amie de senaste tre och ett halvt åren som bandet har funnits. Och ännu mer resande har det blivit nu inför Melodifestivalen.

– Jag har gått i skolan hemma i veckorna och sedan rest upp till Stockholm varje helg och övat med dans och koreografi och så. Så det har varit väldigt intensivt men jättekul.

Har du kunnat hålla dig vaken på lektionerna?

– Haha, jadå. Det gäller att vara effektiv och komma i säng i tid, så går det bra.

Amie Parfitt beskriver High15:s bidrag som en uppmaning att skippa all drama.

– "No Drama" är en skön, härlig glad låt. Den handlar om att man inte ska fokusera på all drama omkring sig. Det finns ju så mycket nu, i sociala medier, youtube. Näthat och så. Låten fokuserar på att man ska ignorera det och ha kul i stället.

När ni medverkade i Talang 2017 berättade ni att ni hade som taktik att stirra ut juryn. Kommer ni köra någon sådan taktik nu också?

– Haha, nej kanske inte just den. Vår enda taktik är att vara i stunden och ha kul, vi kommer inte stirra ut någon.

Ni ser väldigt självsäkra ut på scenen, som om ni inte är nervösa överhuvudtaget. Är det så?

– Personligen blir jag väldigt nervös inför att stå på scenen när jättemånga människor tittar på mig. Men vi repar så mycket så vi är väldigt säkra, vilket gör att nervositeten släpper när jag väl står på scenen. Sedan har vi ju varandra och stöttar varandra på scenen och det gör mycket.

Vad har du för förväntningar på Melodifestivalen?

– Att vi ska framföra låten så att vi själva är nöjda. Hur det går spelar ingen roll, det är så sjukt kul att vi får vara med i en sådan här stor produktion och lära oss. Men visst vore det jättekul om vår låt går vidare…

Vad är drömmen?

– Att vi ska kunna försörja oss på musiken och släppa musik som vi verkligen, verkligen älskar och åka ut på turné.

Vad har ni annars på gång, förutom Melodifestivalen?

– Vi släpper en EP i vår med låtar där vi själva varit med under hela processen, från skrivandet av låtarna och framåt. Det kommer låta rätt annorlunda mot hur det kommer göra i Melodifestivalen, det här blir mer r’n b-inspirerat.

High15

Består av Amie Parfitt ge, Alva Lindgren, Tiana Salmon och Lleucu Young.

De slog igenom i Talang 2017, där de tog sig till semifinal.

I fjol släppte de debutsingeln "Adios".

Publicerad 02 February 2019 07:00