Sanna Toft.

Sanna Toft. Foto: Privat

Sanna utsatt för tjuv med störsändare vid Ica Maxi

"Kontrollera så att bildörren verkligen är låst"

TRELLEBORG.

För Sanna Toft blev besöket på Ica Maxi i Trelleborg en trist händelse. När hon kom tillbaka ut på parkeringsplatsen låg inte hennes resväska kvar i bilen. Allt pekar på att tjuven använt störsändare.

Av
Markus Celander

Sanna Toft parkerade och var som vanligt noga med att trycka ett par gånger på bilnyckeln för att försäkra sig om att hon låst bilen. Tio minuter senare var hon ute på parkeringen igen, märkte inget konstigt med sin bil utan körde hemåt.

Väl hemma upptäckte hon att resväskan var borta.

– Jag åkte tillbaka till Ica Maxi. En väktare där förklarade att det blivit allt vanligare med störsändare, och att det antagligen var en sådan som tjuvarna använt, berättar Sanna Toft, som gjorde en polisanmälan direkt.

En störsändare sänder på samma frekvenser som de fjärrstyrda billåsen. Bilägaren tror att bilen är låst, men störsändaren har brutit signalen. Bilen är i själva verket olåst. När tjuvarna ser att bilägaren gått iväg slår de till.

I Sannas resväska låg kläder och pengar och en Näset-ring, men det som tog henne hårdast var att även ett guldarmband med sju berlocker och med högt affektionsvärde försvann.

– Jag hade ärvt det av min farmors mamma och fått en berlock om året av min farmor och det betyder väldigt mycket för mig.

Än så länge finns det varken spår eller vittnen i Sanna Tofts fall. Polisen rekommenderar folk som låser bilen med fjärrstyrt lås att känna efter så att bildörren verkligen är låst.

– Jag kommer definitivt att göra det i fortsättningen, säger Sanna Toft.

Publicerad 11 February 2019 08:28