Foto: Mostphotos.com
Foto: Mostphotos.com
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

64-årig man försökte "kapa" tio villor

Lantmäteriet fattade misstankar


MALMÖ/TRELLEBORG. En 64-årig man försökte ”kapa” tio villor i Malmö och Trelleborg genom att skriva över lagfarterna på sig själv. Nu åtalas han för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning.

Det var 2014 som Lantmäteriet fattade misstankar om att något inte stod rätt till efter att ha fått in ett tiotal köpekontrakt där köparen och säljarens underskrifter såg väldigt lika ut. Det visade sig att Malmöbon förfalskat köpekontrakten för att få det att framstå som om en man skriven i Gambia hade köpt villorna. Fastigheterna var värda mellan 890 000-5,8 miljoner kronor. När Lantmäteriet kontrollerade uppgifterna med fastighetsägarna stod det klart att den osannolika huskuppen misslyckats.

– Lantmäteriet ringde för det hade fattat misstankar om att något inte stod rätt till, säger Johnie Asarheim i Anderslöv, som äger en av villorna som mannen försökt skriva över på sig själv.

Vad tänkte du då?

– Jag blev förbannad så klart. Har de tagit den som gjorde det? Trevligt. De hade svårt att hitta personen för det saknades personnummer, säger Johnie Asarheim.

Vad syftet med att kapa husen eller lagfarten var är inte klarlagt. Nu åtalas 64-åringen av Malmö tingsrätt för tio fall av grovt bedrägeri och urkundsförfalskning.


Publicerad: 23. december 2016 05:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Trelleborg

Startsidan just nu