Vad finns det för djur och insekter i dammen i Albäckskogen? På familjedagen får du svaret. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.foto: mostphotos
Vad finns det för djur och insekter i dammen i Albäckskogen? På familjedagen får du svaret. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.foto: mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Dags att uppleva Albäckskogen


TRELLEBORG. Efter att ha hållit till vid kusten under sommaren, intar nu integrationsprojektet Vattenverkstaden Albäckskogen. Lördagen den 16 september bjuder man in till familjedag för att visa trelleborgarna vad skogen har att erbjuda.

Utforskning av djurlivet i skogen och dammen, hinderbanabygge av material från skogen, korvgrillning och trolleriknep med trollkarlen Lasse Flygare. Det och mycket annat står på agendan under familjedagen i Albäckskogen den 16 september.

– Vi vill ge trelleborgarna en upplevelse av vad Albäcksskogen har att ge, säger Peder Hansson som driver Vattenverkstaden.

Under två veckor i somras erbjöd Vattenverkstaden skollediga barn att upptäcka kusten.

– Vi håvade och snorklade och upplevde den fantastiska kusten som Trelleborg har. Nu ska vi upptäcka skogen på samma sätt. Det kommer bli en mycket rolig och upplevelserik dag, säger Peder Hansson.

Familjedagen arrangeras i samarbete med Trelleborgs kommun. Dagen är gratis och pågår mellan klockan 11 och 17.

Om evenemanget kommer att bli återkommande eller ej är för tidigt att svara på, enligt Peder Hansson.

– Jag vet faktiskt inte än. Blir det lyckats så kanske det återkommer, säger han.


Publicerad: 30. augusti 2017 10:12
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Trelleborg

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa