Madelen Rydqvist tävlar för Malmöklubben SK Ran Triathlon. Veckorna innan VM har hon tränat två pass om dagen. foto: john nordh
Madelen Rydqvist tävlar för Malmöklubben SK Ran Triathlon. Veckorna innan VM har hon tränat två pass om dagen. foto: john nordh
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Efter succèn: VM nästa för Madelen


TRELLEBORG. Efter en tredje plats på EM i Ironman 70.3 i juni höjer nu Madelen Rydqvist blicken mot VM i USA. I början av september bär det av och ”Madde” har målet klart för sig.

– Jag siktar på att hamna bland de tio bästa, säger hon.

Veckorna innan VM-resan har varit intensiva för 21-åringen från Trelleborg. Träningen har stegvis intensifierats.

När Lokaltidningen träffar Madelen Rydqvist är hon mitt emellan två pass. På förmiddagen har hon cyklat och på eftermiddagen står simträning på agendan.

Trots det tvekar hon inte att ta några löpsteg framför Lokaltidningens utsändes kamera. Som triathlet gäller det att vara vältränad.

EM-tävlingen, där Madelen kom trea i sin åldersgrupp 18-24 år, bestod av en simning på 1900 meter, en cykling på nio mil och sedan en avslutande löpning på 21,1 kilometer.

– Grenen kallas för Triathlon 70.3 och är en halv Ironman. I EM klarade jag det på fem timmar och en minut. Mitt mål under VM är att komma under fem timmar. Jag har lyckats med det tidigare på en annan tävling, säger Madelen Rydqvist.

Den 9 september går startskottet i Chattanooga i Tennessee. Madelens mål är att hamna bland de tio bästa i sin åldersgrupp. Men det gäller att hon håller sig skadefri.

– Jag har varit ganska skadedrabbad. Den senaste skadan jag hade var i maj förra året. Efter den hade jag tre veckor på mig att komma i form inför en halv Ironman men trots det gick det väldigt bra, säger hon.

Vilken är din bästa gren?

– Jag skulle nog säga att jag är bäst på simningen. Innan jag började med triathlon för sex år sedan, tävlade jag i simning.

Detta blir Madelen Rydqvist första VM. Trots det är hon inte särskilt nervös.

– Nej, jag har arbetat mycket med en idrottspsykolog och känner mig väl mentalt förbered, säger hon.

foto: john nordh
foto: john nordh

Publicerad: 03. augusti 2017 08:26
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Trelleborg

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa