Bilarna har hittats sönderplockade i bland annat Sjöbo Ora och Fyledalen.
Bilarna har hittats sönderplockade i bland annat Sjöbo Ora och Fyledalen.
Foto: Polisen
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Exklusiva bilar slaktas och dumpas i skogen


ÖSTERLEN. En tjuvliga specialiserad på dyra lyxbilar härjar just nu i södra Skåne. Vid ett flertal tillfällen den senaste tiden har bilar stulits från ägarens uppfart och sedan återfunnits sönderplockade i skogen.  

Nu ber polisen på Österlen om hjälp för att stoppa tjuvarna.

– Den första vågen kom under hösten och nu har vi sett att det händer igen. På mindre än två veckor har fyra nästan nya BMW stulits längs kuststräckan Trelleborg till Ystad. De har sedan hittats sönderplockade i olika skogspartier på Österlen, berättar jourhavande förundersökningsledare Claudia Puhakka, som under tisdagsförmiddagen gick ut med en varning på polisens Facebooksida.

– Hade jag ägt den här typen av bil skulle jag velat veta att den är extra stöldbegärlig just nu. Vår förhoppning är att personer som äger den här typen av bilar tar till sig av vår information och att vi på så sätt kan förebygga denna typ av brott, säger Claudia Puhakka, som även vill be allmänheten att vara extra vaksamma.

– Ju fler om håller koll desto bättre. Ser man en bil som stämmer in på beskrivningen och som körs i ett skogsparti nattetid bör man bli misstänksam. Man bör även vara vaksam på personer smyger omkring på uppfarter där sådana bilar står parkerade.

– Vid pågående brott ring 112 annars 114 14, säger hon.  

I sitt inlägg på Facebook delar polisen även med sig av råd för hur du som bilägare kan göra det svårare för tjuven.

  • Har du ett garage, var noga med att köra in bilen. Speciellt nattetid!
  • Har du inget garage, men tillgång till två bilar? Ställ din mest värdefulla bil närmast bostaden och "blockera" genom att parkera den andra bilen bakom.
  • Använd en rattkrycka. Detta lägger på en extra process för tjuven, något som det ofta inte finns tid för eller verktyg till. Vid något tillfälle vet vi att tjuven avstått från att tillgripa en bil, högst troligt av just denna anledning.
  • Göm en GPS i din bil. På så sätt ökar chansen för Polisen att kunna få fast tjuven om tillgreppet upptäcks snabbt.
  • Förvara din bilnyckel i en plåtlåda alternativ i någon form av folie. Detta för att skärma av signalen från bilnyckeln.
  • Hjälps åt genom grannsamverkan att vara uppmärksamma i just ditt bostadsområde.

Publicerad: 18. april 2017 13:56
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Trelleborg

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa