Syftet med ringvägen är att få bort den tunga trafiken från centrum. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. foto: mostphotos
Syftet med ringvägen är att få bort den tunga trafiken från centrum. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. foto: mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Lång debatt att vänta när beslut om ringvägen ska tas


TRELLEBORG. Den som ska lyssna på kommunfullmäktiges sammanträde den 25 september bör förbereda sig för en riktig långkörare. Då ska nämligen frågan om ringvägen debatteras och beslutas.

Förra veckan var tanken att de olika alternativen för ringvägens dragning skulle diskuteras på kommunstyrelsens sammanträde. Men istället beslutade politikerna i ks att frågan ska debatteras i kommunfullmäktige den 25 september då också ett beslut väntas tas.

Vilket beslut som debatten kommer att landa på är ännu oklart. Klart är dock att en dragning öster om Trelleborg är det som politikerna vill satsa på. Lokaltidningen har tidigare skrivit att Söderslättspartiet (SÖS), hellre vill se en dragning från väster, bland annat eftersom Trafikverket inte ställer sig positiva till något av de två östliga alternativen. SÖS yrkanden blev dock nedröstade under sammanträdet, skriver Trelleborgs Allehanda.

Sverigedemokraterna förväntas få en vågmästarroll i beslutet. Deras förslag är en kombination av de två östliga alternativen.

– Skulle det vara så att vi inte får gehör för vårt förslag så har vi att välja på att rösta på något av de andra två förslagen eller att avstå från att rösta, säger Helmuth Petersén (SD), oppositionsråd.

Det är mycket som ska debatteras på kommunfullmäktiges sammanträde. Målet är ändå att komma till ett beslut den 25 september, berättar Marianne Pettersson (S), kommunfullmäktiges ordförande.

– Jag hoppas vi kan göra det för vi behöver komma igång och bygga ringvägen för att skapa en dräglig trafiksituation genom centrum. Det här har diskuterats sedan sextiotalet, säger hon.

Mycket talar för att det kommer att bli ett långt sammanträde.

– Det är jätteviktigt att det blir en lång debatt så att alla få höra de olika förslagen, säger Marianne Pettersson.

 


Publicerad: 07. september 2017 13:26
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Trelleborg

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa