Annons
En superläskig Halloweenutställning är en av alla upplevelser som möter besökaren på Vellingeblomman
En superläskig Halloweenutställning är en av alla upplevelser som möter besökaren på Vellingeblomman
Foto: Vellingeblomman

Läskig Halloweenutställning på Vellingeblomman

Spöken, gastar, zombies och skelett

Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

När gjorde ni en riktigt mysig utflykt senast? Att ge sig tid och utrymme att åka iväg och bara njuta av en skön upplevelse en dag, kanske i kombination med lite shopping och något gott att äta och dricka… Vi vet hur mysigt det kan vara –men alltför många fantastiska platser förblir tyvärr oupptäckta. Vellingeblomman är just en sådan fantastisk plats. Inom räckhåll för tusentals skåningar och minst lika många danskar för den delen, finns ett helt hus som gjort just för härliga upplevelser, samvaro och sköna utflykter tillsammans, året om.


Just nu! Halloween

Årets läskigaste tid är på gång. Det stundar Halloween, och eftersom man på Vellingeblomman är experter på att ge alla som kommer en upplevelse långt bortom det förväntade för både stor och liten, har man passat på att bygga upp en superläskig halloweenutställning. Där kan du gå med hjärtat i halsgropen och kalla kårar längs ryggen. Spöken, gastar, zombies och skelett och de mest hårresande möten väntar dig längs den mörka stigen. Ta ett djupt andetag – och kom ut på andra sidan. Om du törs!

Foto: Pär-Anders Arelund

Säsongsupplevelser

Vellingeblomman är man mån om att skapa en känsla i besöket och under hela året bygger man upp miljöer och utställningar som är kopplade till säsongen. I Fantasy Garden, kan du gå runt inspireras av fina planteringar, blommor och träd. Här träffar du också snögubben Isak och hans fantasifulla vänner!

- Vi lägger väldigt mycket tid och engagemang på att göra det fint och mysigt för våra besökare och oavsett vilken tid man kommer hit så är det något på gång – Blåkullianerna och påskkärringarna träffar ni till påsk. På hösten möter man pumpafigurerna och halloweenutställningen. Efter det kommer vår fantastiska julutställning som fyller 25 år i år, säger Annika Boredal som är en av dem som ligger bakom de många fina utställningarna.

Foto: Pär-Anders Arleund

Alltid en smakupplevelse

Farmor Idas restaurang möts du av rejäl, vällagad och välsmakande husmanskost. Här serveras dagens rätt och à la carte hela veckan till bra pris. På lördagar och söndagar kan du skämma bort dig med en dignande och prisvärd brunch och njuta av allt från hembakat bröd till goda efterrätter.

Café Emil kan du ta en god kopp kaffe, te och en härlig nybakad bulle, räkmacka, soppa eller en varm smörgås. Café Emil, som är nytt för i år, erbjuder en skön oas nära till inneväxter, matbod och heminredning. Här finns också möjlighet att ta med hunden och fika tillsammans. Hit går man också gärna för att uppleva den underbara hemgjorda glassen som är så oemotståndlig. Nyligen har man dessutom skapat en helt ny glassmeny. Ta en titt på den!

Alltid fina smakupplevelser hos Vellingeblomman
Alltid fina smakupplevelser hos Vellingeblomman
Foto: Pär-Anders Arelund

Matboden

En hel avdelning med noga utvalda delikatesser; spännande och unika produkter med allt från sylt, ost, marmelader, granola, kakor, juicer, cider, choklad, kaffe, te, kryddor och mycket mer. Mycket av det som kockarna använder i restaurangerna hittar du också i Matboden hos Vellingeblomman.

- I Matboden hittar du ekologiska, närodlade och lokalt producerade varor och vi tycker att Matboden är ett utflyktsmål i sig. Här hittar du även säsongsanpassade delikatesser när det närmar sig jul eller påsk och här dyker det också upp läckra provsmakningar med jämna mellanrum så det gäller att hålla ögonen öppna, säger Annika Boredal.

Foto: Pär-Anders Arelund

Välkommen till Vellingeblomman, Falsterbovägen 177-9

ÖPPETTIDER

  • VARDAG 10-19
  • LÖRDAG 10-17
  • SÖNDAG 10-17
  • HELGDAG 10-17

ÖPPETTIDER CAFÉ EMIL

  • VARDAG 10-18
  • LÖRDAG 10-16
  • SÖNDAG 10-16
  • HELGDAG 10-16

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av Lokaltidningen och behöver inte nödvändigtvis representera Lokaltidningens åsikter.
Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa