Marko Johansson känner sig hemma i Trelleborgs FF.
Marko Johansson känner sig hemma i Trelleborgs FF.
PETTER ARVIDSON/Bildbyrån
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Marko Johansson stortrivs i Trelleborg

"En bit på vägen till att uppnå sina mål och drömmar"


FOTBOLL. I vintras kom Marko Johansson till Trelleborgs FF på lån från Malmö FF. Där är tanken att han ska ta nästa steg.

– Man känner att man är en bit på vägen till att uppnå sina mål och drömmar.

Redan i slutet av januari stod det klart att Trelleborgs FF lånar Marko Johansson hela året. Nu har det gått drygt tre månader sedan dess och säsongen är igång på allvar.

– Jag trivs riktigt bra, jag trodde inte att det skulle vara så här bra. Jag tänkte kanske lite att här kommer jag från MFF till en mindre klubb och sånt, men klubben är helt fantastisk.

Det underlättar förstås att Trelleborg inte ligger särskilt långt ifrån Malmö och att målvakten kände flera spelare i laget sedan innan. Dessutom har lagen samma målvaktstränare, Jonnie Fedel.

– Det är en stor fördel. Det var också därför jag ville hit, så att han kan fortsätta hålla koll på mig. Jag har kontakt med honom hela tiden. Det är en trygghet.

I TFF får målvakten också en annan roll än vad han haft i MFF.

– Det är klart att jag varit i U19-laget ganska länge nu. Jag har tränat med MFF:s A-lag och lärt mig väldigt mycket. Så därför har jag varit bra förberedd på att spela A-lagsfotboll.

Vilken är den största skillnaden?

– Största skillnaden mellan U19 och A-lag är det fysiska spelet och att det går mycket fortare. Även om jag inte spelade så mycket matcher känner jag mig van vid det från träningarna med MFF. Och nu har jag fått känna på det här och jag tycker att jag har stått upp bra.

Det är dock tuff konkurrens om målvaktsplatsen i Trelleborg mellan Marko och rutinerade Fredrik ”Fritz” Persson.

– Det ska finnas konkurrens annars är det ingen utmaning. Han är rutinerad och kan sin grej. Mitt mål är att ta platsen och om jag gör det så kommer han att stötta mig. Om han tar platsen kommer jag att hjälpa honom. Vi kommer bra överens och har klickat.

Vad är ditt mål med säsongen?

– Mitt mål är att ta förstaplatsen så klart. Jag vill spela så mycket A-lagsfotboll som möjligt sen får vi se vad som händer. Mitt kontrakt med MFF går ut i december så allt hänger på hur det går den här säsongen.  

Klockan 17:00 idag är det hemmapremiär för TFF mot Falkenberg.


Publicerad: 09. april 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Trelleborg

Startsidan just nu