Det var ett rejält ös i bussen under inspelningen. Bilden är beskuren. foto: michael wall
Det var ett rejält ös i bussen under inspelningen. Bilden är beskuren. foto: michael wall
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Musikvideo om Trellebelle Ukelele Orchestra prisad på Hawaii


TRELLEBORG. Filmaren Michael Wall har flera gånger satt Trelleborg på kartan med sina verk. Nu är staden även känd på Hawaii. Nyligen plockade Michael nämligen hem vinsten i kategorin Bästa musikvideo på Honolulu Film Awards.

I videon trängs Trellebelle Ukelele Orchestra i en engelsk dubbeldäckare med flera resenärer. Medan bussen kör genom staden river orkestern av sin låt ”Ukelele People”. Skratten och de glada tillropen är många.

Det speciella med videon, förutom den glada stämningen, är att Michael Wall har filmat den med en så kallad 360 graderskamera.

– Tanken är att man ska se den med vr-glasögon. Då känns det som att man själv sitter där i bussen och orkestern spelar runt omkring en. Det är väldigt trevligt, säger Michael Wall.

När filmen spelades in förra sommaren hade han ingen tanke på att den skulle bli så populär.

– Vi gjorde den mest på skoj. Ett par gamla arbetskamrater till mig är med i bandet samt några kompisar. Till slut fick vi tummarna loss och gjorde videon, berättar Michael.

Nu har filmen utsetts till bästa musikvideo på Honolulu Film Awards på Hawaii.

– Det känns fantastiskt roligt att få en utmärkelse på andra sidan jorden och att bli uppmärksammad för en musikvideo. Det produceras ofantligt många sådana varje år, säger Michael Wall.

Det är inte första gången ”Trellebelle Ukelele Orchestra” prisas. Musikvideon har tidigare vunnit priser på Hollywood International Moving Picture Film Festival (HIMPFF) och på London Ealing Film Awards. Den är också nominerad på The IIPM Festival samt på Music Shorts Film Festival i USA.

– Jag har satt Trelleborg på kartan och Trellebelle Ukelele Orchestra börjar nu bli kända utanför landets gränser, säger Michael Wall.

Musikvideon finns att se på Youtube om man söker på titeln.

För den som inte har vr-glasögon går det använda muspekaren. Klicka på bilden och dra åt vänster eller höger för att få en 360-graders vy.


Publicerad: 24. maj 2017 09:02
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Trelleborg

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa