Landsvägen befolkas åter

Flera nya butiker och restauranger har fått Anderslöv att leva upp

Av
Åsa Meierkord

Åsa Meierkord

HANDEL. En butiksskylt sätts ut på trottoaren, varor packas in i en annan affär och hungriga byggjobbare vallfärdar med tydligt mål i sikte. Något har hänt med Landsvägen i Anderslöv. - För ett år sedan var det helt dött, det är kul att se hur mycket som är på gång nu, säger Jörgen Wall, anderslövsbo som slog upp dörrarna för JW buffé- och café i augusti.
Jörgen Wall hade sedan tidigare cateringverksamhet i Malmö men med många kunder i närområdet och letade därför efter ett kök i hembyn.
- Jag frågade om jag kunde hyra köket på det här stället men de tyckte att det var bättre att jag tog över alla lokaler, så då gjorde jag det. Några månader senare kan Jörgen Wall konstatera att det var en lyckoträff.
- Det har gått makalöst bra, det är själva konceptet med buffé som fungerar, eftersom jag inte behöver ha serveringspersonal kan jag hålla kostnaderna nere, säger Jörgen Wall som mestadels fyller buffén med husmanskost. Lokalerna utnyttjas också till fullo genom att cateringverksamheten sker på helgerna samt genom att anordna pensionärsbuffé efter lunchrusningen under vardagarna till ett billigare pris.

"Över förväntan"

Längre upp på Landsvägen ligger heminredningsbutiken Sandreva som nyligen firade ett-årsjubileum. - Året har gått över förväntan, anderslövsborna har verkligen varit trevliga och verkar vara glada att ha oss här, säger Eva Kindmo som är innehavare av butiken tillsammans med Sandra Karlsson.
I butiken finns det ljus, porslin, textil, blommor och annan heminredning. - Vi gör ofta ljusarrangemang tillsammans med kunderna, säger Eva Kindmo som tycker att ju fler affärer som äppnas i Anderslöv, desto bättre.
- Om sortimenten kompletterar varandra, drar vi också kunder till varandra.
Det håller Cecilia Sjöstrand, innehavare av Cillas Cottage, med om. Hon är det färskaste tillskottet längs med Landsvägen i Anderslöv. Butiken öppnades den sista november.
- Det är bra att man har många butiker i samma kategori samlat, då åker man ju dit för att gå i alla affärerna, som till exempel loppmarknaderna i Notting Hill i London, säger Cecilia Sjöstrand som ser potential i Anderslöv för just heminredning som kompletterar möbelvaruhuset Thysells. Själv har hon en lantlig engelsk-fransk stil, populärt kallad "Shabby chique" i sin butik. Porslin, textil och leksaker fyller hyllorna i butiken.
- Jag har alltid älskat en gammeldags, lantlig stil och att fynda i loppmarknader, berättar Cecilia Sjöstrand som sedan tidigare driver en butik på nätet.

GAMMELDAGS. Cecilia Sjöstrand är det senaste tillskottet på Landsvägen. Hon satsar på en romantisk gammeldags stil, populärt kalald

GAMMELDAGS. Cecilia Sjöstrand är det senaste tillskottet på Landsvägen. Hon satsar på en romantisk gammeldags stil, populärt kalald "Shabby chique".

Planer på köpmannaförening

Tillskott det senaste året i Anderslöv är också blomaffären En Blomma på torget och i dagarna öppnades även Anderslövs Gästis i ny regi. Nu har snacket om att starta en ny köpmansförening i Anderslöv kommit igång. - Det tror jag blir verklighet inom kort, säger Jörgen Wall.

GLADA. Eva Kindmo och Sandra Carlsson från Svedala har haft butiken Sandreva i ett år och är glada över att anderslövsborna verkar uppskatta dem.

GLADA. Eva Kindmo och Sandra Carlsson från Svedala har haft butiken Sandreva i ett år och är glada över att anderslövsborna verkar uppskatta dem.

Publicerad 12 December 2008 03:00

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag