Rock med krock i parken

Av
Åsa Meierkord

Åsa Meierkord

TRELLEBORG. Lokala band och gratis inträde ska locka rockpubliken till Parken till hösten.

- Vi tänker tvärtom om man jämför med Palmrocken förra året, gratis och mycket folk istället för dyrt och inget folk, säger Peter Kronström, en av arrangörerna till rockkvällen i Parken.
Kvällen går av stapeln i oktober och är tänkt att vara starten på en hel rad arrangemnag, alla under namnet KulturkRock.
- Musik och kultur går hand i hand, eftersom vi håller på med både bild, foto och annat så är det inte omöjligt att vi vidareutvecklar arrangemangen, säger Peter Kronström.

Lokala band

Banden som spelar i oktober är Lovehandles, Precious, So What och Turning Leaf, det femte bandet är inte riktigt klart än.
- Alla banden ställer upp gratis, säger Peter Kronström.
Tack vare att banden ställer upp utan betalning samt att man räknar med att få en del sponsorer, är det möjligt att det kan bli ett överskott. Arrangörerna hoppas på ett femsiffrigt belopp som då kommer att gå oavkortat till Kultur och ungdomsprojekt i Trelleborg.
- Banden ställer upp för att de vill ha publik, i dag är många festivaler och rockarrangemang för spretiga i utbudet artister, man betalar inte en massa pengar för att gå på festival om man bara vill se Amy Diamond till exempel, men om det är gratis kan man komma och gå som man vill och det är inte heller omöjligt att man stannar och se fler band än det man hade tänkt att se, säger Peter Kronström.

Publicerad 17 June 2009 03:00

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag