Andrea Droca, Jonas Lundh och Betty Holmberg brinner för Söderslätt och countrymusik. Nu kombinerar de sina passioner i en festival.
Foto: Åsa Meierkord

Andrea Droca, Jonas Lundh och Betty Holmberg brinner för Söderslätt och countrymusik. Nu kombinerar de sina passioner i en festival. Foto: Åsa Meierkord

Countryfestival ska få Söderslätt att gunga

Av
Åsa Meierkord

Åsa Meierkord

TRELLEBORG. På med hatten och stövlarna, i september blir det festival som hyllar lantlivet - med hjälp av amerikanska tongångar.

- Det behöver hända något här i södern, och vad är bättre än en countryfestival i Anderslöv, Söderslätts hjärta? säger Andrea Droca, en av arrangörerna.
Jonas Lundh, Vellinge, Andrea Droca, Trelleborg och Betty Holmberg, Malmö, träffades på en eventkoorinatorsutbildning i Landskrona och upptäckte att de hade en gemensam passion för countrymusik.
Ganska snart kände de att de ville göra något tillsammans med koppling till landsbygden och tankar på en countryfestival tog form.
Nu är Rosenhagen i Anderslöv bokat den 8-9 september.
- Det blir en festival för hela familjen, förutom musiken har vi har planer för både ponnyridning, westernhästuppvisningar, whiskey-saloon och en massa annat, säger Andrea Droca.
Stor marknad
Företagarna i Anderslöv är engagerade och förhoppningen är att även föreningslivet kommer att bidra.
- Vi hoppas också kunna arrangera en marknad med både närproducerade produkter och aktiviteter som lassokastning och ridning på elektronisk tjur, säger Betty Holmberg.
Grönområdet bakom Rosenhagen blir festivalområde med en stor utomhusscen.
- Inne på Rosenhagen kommer de lokala banden hålla till, tillsammans med linedance, säger Andrea Droca.
När det gäller banden som ska spela tänker arrangörerna brett.
- Country är ju ett samlingsnamn för musik som till exempel bluegrass, singer-songwriters och även blues, säger Jonas Lundh.
De satsar dock på ett eller flera större namn inom genren.
Vad biljetterna kommer att kosta är ännu inte klart.
- Vi har ett förslag på att man helt enkelt ger vad man tycker att en festival med landsbygdstema är värd, säger Andrea Droca.


Publicerad 28 February 2012 15:53