Nathalie har blivit känt ansikte mot mobbning

Av
Livia Bergvall

TRELLEBORG. På bara några månader har 15-åriga Nathalie Danielsson gått från att vara mobbad till att bli ett känt ansikte som står upp för andra i samma situation.
Nathalie Danielsson har alltid varit smal, vilket varit den utlösande faktorn till att hon utsatts för mobbning under åtta år. De elaka kommentarerna började redan i förstaklass.
– När jag var yngre kunde jag bli slagen och inlåst på toaletten. Nu är det mer elaka kommentarer, främst på nätet, men även via telefon och i skolan. Det kan handla om vad jag har för kläder eller hur jag ser ut. Jag har fått höra att jag är äcklig och att jag inte borde få leva för att jag är så smal, berättar Nathalie Danielsson.
Det har funnits tillfällen då hon funderat på att ge upp.
– Det har varit jättejobbigt och ibland har jag känt att jag inte orkar mer, att jag vill ge upp.

Men I stället valde Nathalie Danielsson att göra något för att hjälpa andra i samma situation. Genom appen Musical.ly, där hon lägger ut musikvideos med texter som bygger på budskap om att alla är lika värda, har hon skaffat sig över 200 000 fans över hela världen.
– Det känns superkul. Jag får flera kommentarer från andra i samma situation som berättar att det är tack vare mig som de lever.

På kort tid har hon gjort sig ett känt ansikte via appen. När hon var på Liseberg i somras var första gången som hon förstod vilken spridning hon fått.
– Då var det flera som kom fram och ville ha min autograf och jag förstod inte varför. Detsamma hände på Trampolinparken i Malmö för några veckor sedan. Då bildades det en kö. Det känns häftigt. Jag har inte vunnit än, men jag har kommit en bra bit på vägen för att visa vem jag är.

Nathalie brukar placera mobilen i fönstret när hon spelar in sina filmklipp. Nu har hon över 200 000 följare i appen Musical.ly och senast för någon vecka sedan bildades det en kö för att få hennes autograf. Foto: Livia Bergvall

Nathalie brukar placera mobilen i fönstret när hon spelar in sina filmklipp. Nu har hon över 200 000 följare i appen Musical.ly och senast för någon vecka sedan bildades det en kö för att få hennes autograf. Foto: Livia Bergvall

Musical.ly

Musical.ly är ?ett socialt nätverk där man kan dela med sig och upptäcka videor.
Nathalie har ?över 200 000 följare under sitt alias nattid.
Hon lägger ?ut minst en film om dagen, ofta runt fyra.
I varje film ?delar hon även med sig av ett viktigt budskap i form av en text.
Nathalie är ?en av de som gjort störst avtryck i appen och är därmed nominerad till Buzzawards den 20 november i Stockholm. Rösta på ?din favorit på: se.buzzawards.com/#vote

Publicerad 25 October 2016 10:44

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag