Stort intresse för att hjälpa barnfamiljer till en god jul

Trelleborg. Isabella Gano vill att alla barn ska få en riktigt god jul. Därför ansvarar hon för Julhjälpens insamling av julklappar till ekonomiskt utsatta familjer.
I Isabella Ganos uterum är golvet täckt av kassar som är fyllda med julklappar och märkta med namn på olika familjer som de ska delas ut till. Julklapparna i kassarna kommer är frivilliga gåvor som kommit in till Julhjälpen.
Tanken är att de ska bidra till en god jul för alla barn i Trelleborg.
– Julhjälpen handlar om att hjälpa barnfamiljer som inte har de ekonomiska förutsättningarna för att kunna ge sina barn en jul, säger Isabella Gano som samordnar hjälpen i Trelleborg.

De familjer som känner att de behöver stöd för att ge barnen en bra jul har fått lämna in en ansökan. Därefter hat Isabella Gano efterlyst det som saknas och hon är positivt överaskad över den respons som hennes efterlysningar har fått.
– Det har gått jättebra, över förväntan måste jag säga, säger Isabella Gano.

Hon berättar att alla de familjer som har bedömts vara i behov av hjälp har fått hjälp.
– Vi har kunnat hjälpa 15 familjer här i Trelleborg och nu har det kommit in två ansökningar till så jag hoppas på att kunna hjälpa dem också. Det har varit många givmilda Trelleborgare, säger hon.
Hon berättar också att det är många som erbjuder sig att hjälpa till med de praktiska bitarna, till exempel att hämta och köra ut julklappar.

Framförallt så är det leksaker från barnens önskelistor som efterfrågas, men också kläder och presentkort i klädaffärer.
Dessutom är det många som önskar pengar till julmat.
– De senaste dagarna har det kommit in jättemycket presentkort på mataffärer och vi har också ett Swish-konto och ett bankgirokonto där man kan sätta in pengar till julmat under hela året, säger Isabella Gano.

Nu återstår att dela ut alla julklapparna innan julafton.
– Jag börjar köra ut till familjerna den 21 december, så 21, 22 och 23 leker jag tomte, säger Isabella Gano.

Publicerad 15 December 2016 15:00

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag