Hasse odlar (bus)frön i Grönby

GRÖNBY. Hasse gödslar sin och barnens odling i tv-programmet ”Hasses trädgård” med nyskriven musik.
I tv-serien Hasses trädgård, inspelad i Grönby utanför Trelleborg, bjuder Hasse på odlingstips, trädgårdspyssel och nyskriven musik. Till sin hjälp har han en hel drös med barn. Bland annat odlar de morot, potatis, jordgubbar och majs. Låtarna har han skrivit tillsammans med sin fru Monica Forsberg.

Hur kommer det sig att du ville hålla i ett odlingsprogram, tycker du själv om att odla?
– Både jag och Monica är trädgårdsmänniskor och när jag fick chansen att odla ihop med gäng härliga barn, så tackade jag ja direkt. Monica skrev texter till sångerna och jag snickrade ihop musiken. Det blev tio jättefina program – och att odla, kan man ju inte göra i en app i mobilen! Vi hade underbara dagar tillsammans med barnen, förra sommaren och i varje program satte vi förutom den riktiga grödan – ett busfrö, berättar Hasse Andersson.
Blir nästa samarbete med Monica i melodifestivalen?
– Nej, det blir ingen mer Melodifestival för min del! Men Monica och jag kommer fortsätta att skriva låtar tillsammans. I vår ska vi turnera i Skåne med Svingelskogen och då drar jag på mig Isak Isbjörns kostym och möter jättemånga barn och det är det bästa som finns.
Hasses trädgård visas onsdagar klockan 18.30 i Barnkanalen.

Publicerad 16 March 2017 13:45

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag