Rökfritt på Resecentrum – väktare ser till att förbudet följs

Av
Lokaltidningen.se/trelleborg

TRELLEBORG. Toaletten vandaliseras, inredning förstörs och väntsalen används som värmestuga. Dessutom röker många i direkt anslutning till vänthallen vilket bidrar till nedskräpning och dålig luft. Det har snart gått ett och ett halvt år sedan Resecentrum i Trelleborg invigdes och sedan dess har det förekommit skadegörelse och störningar.

Förra veckan hölls därför ett möte med representanter från Skånetrafiken, Trafikverket, Trelleborgs hamn och Trelleborgs kommun. En lista på åtgärder fastställdes. Som ett steg i att förbättra miljön på Centralstationen har den del av perrongen som är under tak nu blivit rökfri. Förbudet infördes idag, onsdag den 5 april. Askkopparna har plockats bort och väktare kommer att se till att rökförbudet följs. Enligt Trelleborgs kommun är detta en följd av återkommande klagomål från människor som besväras av röken och nedskräpning av fimpar.

Dessutom kommer Skånetrafiken använda sig av en maskin med speciell teknik för att få bort tuggummirester från perrongen. Man kommer också ersätta de befintliga papperskorgarna med en större modell. Städning av spåren kommer att ske så ofta det behövs, minst sex gånger per år.
– Vi hoppas att våra gemensamma ansträngningar ska göra Recentrum i Trelleborg precis så tryggt och trevligt som vi och resenärerna önskar. Tillsammans med polisen och Securitas ska vi komma tillrätta med de bekymmer vi har haft. Resecentrum är för många det första mötet med Trelleborg och det ska förstås vara rent, snyggt och välkomnande, säger Fredrik Geijer, kommundirektör i ett pressmeddelande.

Publicerad 05 April 2017 10:20

Lokaltidningen Trelleborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag